Krenula su uhićenja u Uljaniku! Preko 100 policajaca uključeno, kreću pretresi stanova i ureda

Josip Mihaljević
26. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

N1 televizija javlja kako su jutros počela uhićenja u brodogradilištu Uljanik! Preko 100 policajaca je uključenu u akciju, a privode se bivši članovi uprave. Privedeno je 12 ljudi i očekuju se brojni pretresi.

uljanik

Foto: Uljanik | Youtube screenshot

NOVO: Kako piše index.hr, pozivajući se na zasad još neslužbene informacije, privedeni su bivši predsjednik uprave Anton Brajković, njegov nasljednik Gianni Rossanda te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac. 

Brajković je bio šef uprave do 2013. godine, a tada ga je zamijenio Gianni Rossanda.

____

N1 televizija uživo u programu javlja kako je u tijeku velika policijska akcija. Privedeno je 12 ljudi, članova bivše uprave brodogradilišta Uljanik.

Akciju vodi riječki Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u suradnji s riječkim Županijskim državnim odvjetništvom.

Policija je za N1 potvrdila da su krenuli u akciju vezanu za “kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika.”

Nakon što je 12 osoba privedeno, očekuju se pretrage njihovih domova i ureda, a cijeli proces bi mogao trajati čitav dan.

Radnici, koji su u štrajku, komentirali su intervenciju:

“Već smo jutros vidjeli da je interventna policija spremna. Nisam znao o čemu se radi, drago mi je čuti da su se stvari počele razvijati, da se počelo rješavati ono na što smo upozoravali. Nadam se da će netko odgovarati za nastalu situaciju”, kazao je predsjednik štrajkaškog odbora Boris Cerovac.

 

uljanik
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap