Vlada nabavlja novi namještaj vrijedan 680 tisuća kuna

Jasmina Grgurić Zanze
30. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Vlada RH raspisala je natječaj za nabavu novog namještaja za opremanje Užeg kabineta. Njegova ukupna vrijednost je 680 tisuća kuna. Osim udobnih stolica i kožnih fotelja, traži se mramorna ploča stola, ručno vezeni tepih od vune i svile…

Foto: Pixabay

Vladin natječaj za opremanje Užeg kabineta objavljen je u Narodnim novinama, a obuhvaća nabavu konferencijskog stolca, dvanaest konferencijskih stolica, dviju fotelja, dviju polufotelja, dvosjeda, jednog središnjeg i dvaju bočnih stolića, stolne lampe, tepiha, 13 zavjesa te stalka i koplja za zastavu.

No, Uži kabinet ne može sjediti na makar kakvim stolicama. One moraju imati bazu od masivnog drveta sa 4 kraka koji čine oblik piramide, na način da se krakovi postolja spajaju u točki hvatišta na sjedalo, od jasena. Školjka sjedala mora biti izrađena od prešanog lameliranog drveta, lakirana bezbojnim lakom s karakterističnim otvorom u donjem dijelu naslona te izrađena iz jednog dijela tako da rukonasloni čine jedinstvenu cjelinu sa sjedalom i naslonom, od hrastovine. Tkanina mora izdržati minimalno 70 tisuća ciklusa, piše Index.hr.

Precizno se navodi i boja te struktura tekstila za presvlake fotelja i polufotelja. Gornji dio stola treba biti od mramora debelog najmanje jedan centimetar. Kada je riječ o foteljama u kojima će sjetiti članovi Vlade, traži se masivno drvo, naslon od hladno lijevane pjene. Presvlaka fotelja je visoko kvalitetna anilinska koža, otporna na vlagu, habanje i utjecaj UV zraka. Tu su i ukrasni jastuci za potporu leđa, tapecirani u kožu.

Za udobnošću ne zaostaje ni dvosjed, a tu je i ručno vezeni tepih od vune i svile u jednakim omjerima. Vladine prostorije krasit će i guste zavjese sa trostrukim naborom od kvalitetne tkanine bijele boje. Stalak stolne lampe krasi pak masivna breza.

Kada se sve zbroji, građani će opremanje jedne prostorije platiti čak 680 tisuća kuna.

Vlada nabavlja novi namještaj vrijedan 680 tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap