Vlada ide u brzu rekonstrukciju: Aladrović se već spominje kao bivši ministar!

Josip Mihaljević
29. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Čini se da je Vlada odlučila ići u brzu rekonstrukciju, a cijela stvar trebala bi gotova već do Uskrsa. Po svemu sudeći, umirovljenici ostaju bez resornog ministra Josipa Aladrovića, a spominje se odlazak još najmanje tri člana Vlade.

vlada rh

Foto: Vlada RH

Kako doznaje Jutarnji list, premijer Andrej Plenković je prelomio i kreće se u široku rekonstrukciju Vlade. Iako se govorilo da bi se rekonstrukcija mogla otegnuti sve do kraja svibnja, cijela bi stvar trebala biti gotova već do Uskrsa.

Još uvijek se ne zna koliko će ministara napustiti Banske dvore, a sugovornici iz Vlade za Jutarnji list spominju kako će sigurno otići četiri člana Vlade, iako bi ih moglo otići čak sedam.

Bez ministarske fotelje gotovo sigurno ostaje dvojac pod istragama, ministar rada Josip Aladrović i ministar bez portfelja Boris Milošević. Ne zna se tko bi mogao zamijeniti ministra Aladrovića koji je prije izbijanja afere sa nezakonitim zapošljavanjem slovio za jednog od perspektivnijih Plenkovićevih ministara. Aladrović se želi posvetiti pravosudnim problemima i ako uspije dokazati nevinost – plan je povratak u politiku.

Bez fotelje bi trebali ostati i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, kao i ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak koja je po svemu sudeći poslužila kao okidač za ovu rekonstrukciju. Njen status još uvijek nije poznat budući da, piše Jutarnji list, u njenu obranu staje osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Rasplet bi mogao biti poznati nešto kasnije u danu, nakon sjednice HDZ-ovih stranačkih tijela.

Kao nasljednik ministra Ćorića, koji je navodno sam zatražio da napusti Vladu, spominje se bivši HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović koji je trenutačno zastupnik u Gradskoj skupštini i član Nadzornog odbora Ine.

Vlada ide u brzu rekonstrukciju: Aladrović se već spominje kao bivši ministar!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap