Više cijene ili prazne police: Jedan domaći lanac se odlučio za ovo drugo i izazvao lavinu reakcija

Milan Dalmacija
29. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Jedan je domaći trgovački lanac odlučio isprazniti policu na kojoj je stajala kava, jer nije prihvatio povećanje nabavnih cijena. Dok jedni hvale taj potez, drugi smatraju kako se radi o igri za ostvarivanjem profita, pri čemu su kupci najmanje važni.

Prazne police u dućanu. | Foto: Unsplash

Cijene gotovo svih proizvoda i usluga iz dana u dan sve više rastu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, cijene su u lipnju ove godine porasle za 12,3 posto u odnosu na prošlogodišnji lipanj. Hrana je u istom razdoblju poskupjela još i više, čak 18,3 posto, što je u osobito težak položaj dovelo umirovljenike.

Umirovljenicima rastu mirovine manje nego što je inflacija: Donosimo cifre i potencijalno rješenje

Na internetskoj platformi Reddit povela se žustra rasprava oko toga trebaju li trgovački lanci prozvati ili bojkotirati one proizvođače koji za svoje brendove značajno podignu nabavnu cijenu. Za ilustraciju je poslužila fotografija iz jednog domaćeg trgovačkog lanca, koji na svoje police nije stavio kavu jednog proizvođača.

– Moguće je da ne pronađete neke proizvode na našim policama. Do toga je došlo jer sa dobavljačem nismo uspjeli postići dogovor o komercijalnim uvjetima suradnje odnosno nismo prihvatili znatno povećanje nabavnih cijena. Želimo održati naše obećanje da nudimo uvijek veliki izbor i najbolje cijene proizvoda visoke kvalitete. Nudimo vam veliki izbor alternativnih brendova i naše vlastite robne marke. Ukoliko imate pitanja, obratite se našim zaposlenicima, navodi se u poruci na praznim policama supermarketa.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Dok su neki od komentatori pohvalili ovaj potez, drugi smatraju da je riječ o “spinu”, jer “ne bi mogli prodati dovoljno proizvoda i zaraditi profit pa su zato odbili, a ne zato jer im je stalo do kupaca”.

Više cijene ili prazne police: Jedan domaći lanac se odlučio za ovo drugo i izazvao lavinu reakcija
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap