Viliju iz Zagorja pronađen je ukradeni Mercedes u Bugarskoj nakon dugih 25 godina potrage

Ana Kanazir
9. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Osamdeset četverogodišnji umirovljeni poduzetnik Vili Brebrić primio je prije nekoliko dana neočekivanu vijest od policije. Naime, javili su mu kako je njegov automobil, ukraden prije 25 godina, posredstvom Interpola, pronađen u Bugarskoj.

mercedes

mercedes | foto: pixabay, 652234

Vili se ovom pozivu nikako nije nadao. Vijest ga je naravno oduševila, a još je bio sretniji kada je čuo da je njegov Mercedes 200 d registriran i u voznom stanju. Policija iz Krka ga je jedva pronašla jer gospodin Vili ima prijavljeno prebivalište i kuću za odmor u Gradu Krku, dok boravište ima u Zlatar Bistrici.

Već je zaboravio na svoj automobil

Umirovljenik je cijelu priču kako mu je njegov automobil bio ukraden ispričao za portal Zagorje.com.

– Bio je star samo pet dana, s registracijskom oznakom Graza u kojemu sam godinama živio. Ukraden je oko podneva, prije Nove 1997. godine, u Novakovoj ulici u Zagrebu. Baš sam se vratio s tržnice Dolac kupivši kiselo zelje, stavio ga u automobil i otišao u biro na uglu Draškovićeve i Vlaške ulice. Kad sam se vratio, Mercedesu ni traga. Svašta sam poduzimao i mnogi su mi pomagali u traženju, no sve uzalud. Austrijsko Wiener osiguranje odmah mi je nadoknadilo štetu, tako da sada Mercedes pripada njima, rekao je Vili , hvaleći Interpol.

Ako se želite prisjetiti koji su automobili obilježili 20. stoljeće, pročitajte ovaj tekst.

Rezultati ankete: Umirovljenici najviše voze automobile starije od 13 godina, no ne bi ih mijenjali nizašto

Kako se zaštiti od krađe automobila?

Na stranicama MUP-a se mogu pronaći informacije kako se sve od provale, ali i krađe automobila može zaštititi. Prije svega, zaključavanjem automobila, te ne ostavljanjem vrijednih stvari na vidljivim mjestima u automobilima. Točnije, bolje bi ih bilo uzeti sa sobom ili sakriti. Jednako tako je bolje parkirati na neko osvijetljeno mjesto, a ne u mračnim i praznim ulicama.

Što se tiče statistike ukradenih automobila, iz MUP-a su zadnji poznati podaci su za prvih osam mjeseci 2021. godine, a prema njima se najviše kradu putnička vozila proizvođača Volkswagen (21 posto), na drugom mjestu su vozila francuskih proizvođača (19 posto), a na trećem vozila proizvođača Opel (10 posto). Također, u prvoj polovici ove godine je ukradeno 67 automobila, dok je prošle godine ukradeno njih 131, piše Zagreb info.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap