[Video] Umirovljenici se prisjećaju školskih dana: ‘Bio sam odličan trojak’

Matej Markovinović
6. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Povodom prvog dana nove nastavne godine, odlučili smo se prošetati Zagrebom i upitati umirovljenike kako im je bilo u školi. Na užarenim gradskim ulicama naišli smo na Emicu i Borisa, koji su nam otkrili kako je to bilo ići u školu prije 70 godina.

Foto: mirovina.hr

Ljeto je na izmaku, stigao je rujan, a s njim i početak nove nastavne godine. Budući da su kroz školu prošli svi, i stari i mladi, odlučili smo se prošetati Zagrebom ne bi li upitali umirovljenike da se podsjete svojih školskih dana. Na užarenim gradskim ulicama naišli smo na Emicu Borisa, umirovljenike koji su svoje školovanje započeli prije oko 70 godina.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite

Emica, inače 77-godišnja umirovljenica iz Zagreba, svoje je školovanje započela 1954. godine. Prvom danu škole se jako veselila, kao i novom društvu. Njena je škola bila ispod istočne tribine Maksimirskog stadiona, djece je bilo na pretek, a kako kaže, imali su manje toga, a bili su – zadovoljniji.

“Nije bilo televizije i nije bilo mobitela. Ako je netko imao televizor, svi smo išli njemu, pa smo se više družili. Sada kada gledam tu djecu, svi samo na mobitelima vrte prstom. To je nevjerojatno”, čudi se Emica.

 

Boris se, s druge strane, prisjetio kako se učiteljica tada zvala “drugarica”. Na prvom danu škole je vidio mnogo svojih susjeda, ali i djece koja su plakala. Srednja škola, kako kaže, bila je druga pjesma. Išao je u devetu gimnaziju i sve je bilo drugačije.
“Bio sam odličan trojak. Ne trebamo svi biti odlično, onda nije ni trebalo. Tko je završio, dobio je i posao”, zaključio je Boris.
[Video] Umirovljenici se prisjećaju školskih dana: ‘Bio sam odličan trojak’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap