[VIDEO] Sigurnosna kamera snimila šestoricu policajaca kako prebijaju umirovljenika invalida

Josip Mihaljević
5. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Sigurnosna kamera je uhvatila šestoricu  policajaca kako izvlače mentalno bolesnog umirovljenika iz kuće, bacaju ga na pod i udaraju pendrecima po nogama. Da bi stvari još bile gore, dva puta su mu direktno u lice špricali tzv. “peper-sprejom”, suzavcem na bazi ljute paprike. Nakon toga su ga polijevali neprimjereno snažnim mlazom vode iz šmrka dok je jedan policajac to sve snimao svojim mobitelom.

policija zlostavljanje

Foto: Twitter screenshot

Umirovljenik John doživio je stravično iskustvo s policijom u Melbourneu. Njegovi njegovatelji pozvali su policiju jer su bili zabrinuti za njegovo mentalno zdravlje, a ono što se dogodilo nitko nije mogao očekivati. Policija je pokucala na vrata, John nije htio izaći van, a kad je otvorio vrata, zgrabili su ga i bacili na pod, jedan ga je pendrekom divljački udarao po nogama dok mu je drugi špricao suzavac direktno u lice, piše Guardian.

Nakon toga su ga šmrkom za vodu jakim mlazom polijevali po licu i glavi dok su ostali policajci promatrali, a jedan je sve snimao s mobitelom.

“Mislio sam da ću umrijeti. Ciljao mi je u nosnice i počelo mi je ulaziti u pluća – tada sam se počeo gušiti od vode i od vrućeg suzavca koji su mi ulazili u respiratorni sustav, nisam mogao disati”, John je rekao novinarima.

U policiji kažu kako je umirovljenik otvorio vrata s rukama u zraku te da su ga shvatili kao opasnost i prijetnju. Ipak, nisu znali da ih je snimila sigurnosna kamera iz susjedstva. Pomoćnik načelnika policije u Victoriji, okrugu gdje se ovaj događaj dogodio, novinarima je rekao kako nije siguran bi li slučaj bio istražen da sigurnosna kamera nije uhvatila što su njegovi momci učinili.

Svih šest policajaca i dalje su zaposleni u policiji, a John je najavio građansku tužbu zbog prekomjerne uporabe sile. Nedavno smo objavili i video o zlostavljanju u umirovljeničkom domu koji možete vidjeti ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap