[VIDEO] Pogledajte moćnu reakciju bivše primabalerine s Alzheimerom kada čuje glazbu iz Labuđeg jezera

Josip Mihaljević
10. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Društvenim mrežama širi se dirljiva snimka bivše primabalerine Marte C. Gonzales kako u posljednjem stadiju Alzheimerove bolesti čudesno reagira na glazbu iz Labuđeg jezera. Video je podijelila španjolska udruga koja se bavi muzikoterapijom, a ovo je zasigurno najmoćniji video na njihovom kanalu!

gonzalez balerina

Foto: Marta C. Gonzales | Youtube screenshot

Društvenim se mrežama širi dirljiva i čudesna snimka bivše slavne primabalerine Marte C. Gonzales, kamera je uhvatila njenu moćnu reakciju na glazbu iz Labuđeg jezera, najpoznatijeg svjetskog baleta.

Gonzalez je u trenutku snimanja ovog videa bila u zadnjoj fazi Alzheimerove bolesti, no glazba ju je toliko oživila i odnijela u 60. godine prošloga stoljeća dok je nastupala za slavni New York Ballet.

Video je podijeljen na kanalu Asociacion Musica para Despertar, španjolske udruge koja se bavi muzikoterapijom kod pacijenata koji pate od demencije. Glazba im često može popraviti raspoloženje i pamćenje.

Iako djeluje da će u prvih par sekundi odustati, moćna glazba Petra Ilijiča Čajkovskog kao da je unijela novi život u nju, a gospođa Gonzalez se dosta emocionalno prisjeća koreografije koju je izvodila prije pedesetak godina.

Umirovljena balerina Marta Gonzalez nažalost je preminula prošle godine u jednom domu za starije u Valenciji, nedugo nakon što je ova snimka nastala.

Video je na Facebooku podijelio i slavni holivudski glumac Antonio Banderas koji je napisao da Gonzalez definitivno zaslužuje priznanje za njenu umjetnost i strast.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap