[VIDEO] Pogledajte legendu: S 98 godina se vratio na posao, kolege mu priredile feštu

Josip Mihaljević
27. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Simpatični 98-godišnjak iz New Jerseya postao je viralan kada je jedna TV kuća o njemu snimila prilog. Iako ima gotovo cijelo stoljeće na svojim leđima, još uvijek radi jer uživa u svom poslu.

98 godina

Foto: Youtube screenshot

Bartholomeo “Bennie” Ficeto krajem prošlog tjedna je proslavio svoj 98. rođendan i to na svom radnom mjestu kojeg se ne želi odreći. Radi kao pomoćni radnik u trgovini Stop&Shop u američkom New Jerseyu, a zadatak mu je spremanje namirnica ljudima u vrećice dok oni plaćaju.

Kolege i lokalci ga smatraju lokalnim herojem zbog njegove snažne radne etike. S 19 godina se pridružio vojsci, sudjelovao je u Drugom svjetskom ratu kao pilot. Kao civil radio je čitav niz poslova i umirovio se kao 80-godišnjak. Vrag mu nije dao mira i ponovno se zaposlio prije 10 godina.

S dvije smjene tjedno po četiri sata popravlja budžet, ali tvrdi da se poslu vraća iz čiste uživancije:

“Morate uživati u radu, morate uživati u onome što radite. Vidim ljude kako trče okolo i govore ‘Joj moram na posao!”, izjavio je Bernie.

Kolege ga obožavaju jer ima odličan smisao za humor, a za rođendan su mu priredili pravu malu feštu, a u slavlju su se pridružili i kupci koji su se našli u trgovini. Kad je došao do ulaza, dočekali su ga prijatelji s posla i zapjevali mu.

No, Bennie se samo svima zahvalio, pojeo kolač i vratio se poslu “jer ne voli pauze”.

“Odličan je radnik. Voli to što radi i radi to s ponosom. On je pravi uzor i inspiracija svima drugima. Ljudi nam se vraćaju u trgovinu samo da ga vide”, kazao je njegov šef.

 

[VIDEO] Pogledajte legendu: S 98 godina se vratio na posao, kolege mu priredile feštu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap