[VIDEO] Pogledajte kako je predsjednik Europske komisije umalo zapalio prvu damu Ruande

Josip Mihaljević
12. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poznat je po potezima koji ne doliče njegovoj funkciji. Od igranja s kosom svojih kolegica, do štipkanja za stražnjicu našeg premijera Andreja Plenkovića. Ni njegov službeni posjet Ruandi nije prošao bez incidenta, skoro je zapalio njihovu prvu damu.

juncker

Foto: Juncker u Ruandi | Youtube screenshot

Predsjednik Europske komisije, iste one koju je naš premijer rado poslušao kada su mu ‘preporučili’ podizanje granice za ostvarivanje prava na mirovinu, umalo je izazvao skandal u Ruandi.

U Ruandi je boravio službeno, prilikom obilježavanja genocida u kojemu je prema procjenama 1994. godine ubijeno 800.000 ljudi. Kao dio protokola, predsjednik Ruande i prva dama Paul i Jeanette Kagame, kao i Juncker, sudjelovali su u simboličnom paljenju plamena. Svatko od njih troje u ruci je držao golemu baklju, a plamen su uspješno upalili.

Međutim, odmah nakon tog čina, predsjednik Europske komisije nemarno se okrenuo, držeći još uvijek zapaljenu baklju u ruci s kojom je doslovce očešao prvu damu Ruande Jeanette Kagame. Na svu sreću, njegovu kretnju je primjetio netko iz protokola i rukama odvratio smjer kretanja baklje čiji su plamenovi bili nekoliko centimetara od prve dame. I ona se šokirano odmaknula kada je vidjela što se to zamalo dogodilo.

Inače, Jean-Claude Juncker poznat je po neobičnom ponašanju za političara tako visoke funkcije. U Europskom parlamentu često se zna neprimjereno šaliti sa svojim kolegama.

Video događaja možete pogledati ovdje:

[VIDEO] Pogledajte kako je predsjednik Europske komisije umalo zapalio prvu damu Ruande
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap