Video: Kumice na placu su nam otkrile kako napraviti dobar ajvar, ali i kakve paprike odabrati

Ana Kanazir
18. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Poznato je koji sastojci idu u ajvar, dok se recepti, barem u nekim manjim detaljima, razlikuju od osobe do osobe. Neki tako u ajvar stavljaju ljute paprike, dok drugi ne vole ljuto pa ih neće ni stavljati. Nama su dvije kumice sa zagrebačkog Dolca otkrile kako one rade ajvar, a možda i vi u videu pronađete inspiraciju i recept za ovogodišnju izradu popularnog namaza.

Kumice na placu odgovaraju na pitanja o ajvaru

Kumice na placu odgovaraju na pitanja o ajvaru | Foto: Mirovina.hr

Ajvar je tradicionalni namaz od povrća koji se može jesti zasebno, na kruhu ili kao dodatak mesu. Baš kao i svaka druga zimnica i ajvar se radi u većim količinama i jede se kroz cijelu godinu. Na što obratiti pozornost kod izrade ajvara rekle su nam i kumice na placu.

Svatko ima svoj recept za izradu ajvara, a neki paprike kuhaju, dok ih drugi peku. Odlučili smo pitati kumice na placu o izradi ajvara, a dobili smo vrlo korisne savjete koje bilo tko može primijeniti.

– Svatko ima neki svoj recept i godinama kuha po istom receptu, rekla nam je odmah na početku kumica Ana s Dolca.

Kumica Nada nam je pak otkrila što sve ona stavlja u svoj ajvar, a otkrila nam je i koliko čega stavlja. Objasnila nam je i na što paziti kod kupovine paprika za ovaj namaz. Važno je i da se ajvar dobro ohladi, otprilike 24 sata nakon čega će biti najbolji za konzumaciju.

– Netko voli ajvar s pečenim paprikama, a netko s kuhanim. Sve zavisi. Ja više volim s kuhanim paprikama. Možda je s pečenim bolje, ali s tim je možda puno više posla, rekla nam je prodavačica Nada.

Cijeli video sa savjetima i receptom za dobar ajvar možete pogledati ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap