[VIDEO] Gerontodomaćica Angelina sudjeluje u projektu “Stariji nas trebaju”: Evo kako izgleda jedan dan na terenu

Josip Mihaljević
1. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Gerontodomaćica Angelina Mlinarić kaže da se ne radi o običnom poslu, nego o nečem puno većem. Stariji s nestrpljenjem iščekuju njen dolazak, veseli ih što će ih netko posjetiti, porazgovarati s njima i razmijeniti koju toplu riječ.

gerontodomaćica

Foto: Gerontodomaćica Angelina s bračnim parom Hubinka| Udruga Impress

Udruga “Impress” predvođena predsjednicom Tanjom Herceg već dugi niz godina volonterski pomaže najpotrebitijima, a od listopada prošle godine uključili su se u hvalevrijedan projekt “Zaželi – Podrška za naše stare”. Ukupan iznos projekta “Zaželi” Udruge Impress je 928 tisuća kuna, a financira ga Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz projekt “Zaželi” zaposlili su 10 žena, pripadnica ciljane skupine koje nesebično i s puno ljubavi na terenu obilaze ukupno 80 osoba starije životne dobi.

Gerontodomaćice pomažu u kući, spremaju, peglaju, peru prozore, kuhaju ručak, ali sve su te “sitnice” ništa naspram golemog povjerenja i emocionalne povezanosti koju ostvaruju na terenu. Starijima sama činjenica da će ih netko posjetiti, porazgovarati, šaliti se i pokloniti im običan osmijeh i toplu riječ nešto znači.

Biti gerontodomaćica nije običan posao, smatra Angelina Mlinarić, a Udruga Impress je snimila kako izgleda jedan dan na terenu sa starijima. Bračni par Hubinka je prezadovoljan:

“Kad smo čuli da će se brinuti za starije osobe, moj djed je rekao ‘ja neću nikoga, ja neću’, a ja kažem da bih htjela. E, kad je došla i Angelina, onda je rekao ‘e Angelinu hoću’. Poznajemo je dobro, znamo da je vrijedna, da hoće pričati i našaliti se s nama. Sve najbolje bi mogla reći o njoj, sve najbolje”, kazala je gđa Hubinka.

 

[VIDEO] Gerontodomaćica Angelina sudjeluje u projektu “Stariji nas trebaju”: Evo kako izgleda jedan dan na terenu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap