Umirovljenici za zajednicu: Korisnici domova darivali druge korisnike i zaposlenike

Josip Mihaljević
23. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Udruga Impress posjetila je nekoliko domova za starije i s akcijom “Umirovljenici za zajednicu” uz pomoć umirovljenika napravili su razne poklone i čestitke koje su poklonili korisnicima i zaposlenicima domova za starije i nemoćne na području Grada Daruvara.

udruga impress

Foto: Press

Udruga Impress godinama vodi brigu o svojim sugrađanima starije životne dobi, a u sklopu projekta „I mi smo tu: Aktivni u zajednici“ kroz organizaciju različitih besplatnih aktivnosti nastoji povećati kvalitetu svakodnevnog života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, umirovljenici provode svoje slobodno vrijeme uz kulinarske, kreativne i edukativne radionice, idu na zajedničke tematske šetnje i izlete, vježbaju i druže. Inače udruga Impress posjećuje i domove za starije i nemoćne te organizira različite aktivnosti za njihove štićenike, ali s obzirom na brojna epidemiološka ograničenja i njihove sigurnosti nisu u mogućnosti ići u česte posjete te su ih odlučili iznenaditi i pokazati da nisu zaboravili na njih.

U ovo vrijeme darivanja, nesebičnosti i pomaganja drugima, u sklopu projekta I mi smo tu: Aktivni u zajednici udruga Impress je organizirala humanitarnu akciju „Umirovljenici za zajednicu“. Umirovljenici udruge Impress su pripremili preko 250 ukrasnih medenjaka i čestitki koje su poklonili korisnicima i zaposlenicima domova za starije i nemoćne na području Grada Daruvara s ciljem da im izmame osmijeh na lice i učine im blagdane što boljima i ljepšima.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, zaposlenici i volonteri udruge Impress su posjetili Dom za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković, Obiteljski dom za starije Marijanović te Dom za starije i nemoćne Vianey gdje su ih oduševljeno dočekali njihovi štićenici. Uz razmjenu poklona i prekrasnih blagdanskih čestitki i lijepih želja, iskoristili su ovaj kratki susret u razgovoru o njihovim božićnim uspomenama iz djetinjstva te su na taj način mladima prenijeli djelić tradicije i običaja.

 

Umirovljenici za zajednicu: Korisnici domova darivali druge korisnike i zaposlenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap