[VIDEO] Donu (82) je bilo dosadno u koroni pa je naučio skejtati

Josip Mihaljević
10. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

82-godišnji umirovljenik iz Škotske Don Morton dobro je poznato lice u skejterskim krugovima u Glasgowu. Nema starijeg skejtera od njega, a sve je naučio jer mu je bilo dosadno u korona lockdownu.

skejtanje umirovljenik

Foto: Youtube screenshot

S 82 godine na leđima Don Morton nije tipičan skejter, a sama činjenice da je skejter kazuje da nije ni običan umirovljenik, pišu news.stv.tv.

Tijekom korone mu je bilo dosadno pa je od svih mogućih hobija odabrao naučiti skejtanje. Pomalo je naživciran pitanjima svojih vršnjaka koji ga pitaju što mu je to trebalo i zašto baš taj izbor:

“Oni ne shvaćaju benefite skejtanja niti zadovoljstvo koje iz njega proizlazi. To je postignuće. Jednom kad naučite skejtati, to možete uvijek raditi. To je vještina koja s vama ostaje zauvijek. Radi se o aktivnosti koja je dobra za zdravlje, za um, za ravnotežu, za mišiće. Ja bih rekao da je odlična sa zdravstvenog aspekta i možete ju raditi nasumično”, kazao je umirovljenik za škotsku televiziju.

Na početku ga je zasmetala sama percepcija da se radi o aktivnosti koja nije za starije. Učlanio se u nekoliko Facebook grupa i od mlađih ljudi zatražio pomoć u prvim koracima.

 

 

[VIDEO] Donu (82) je bilo dosadno u koroni pa je naučio skejtati
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap