[VIDEO] Deda koji se ne može prestati smijati nikada nije bio neraspoložen

Jelena Ratko
20. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Gospodine Bosse, jeste li se smijali danas? – pita novinar, a gospodin odgovara gromoglasnim smijanjem i, od smijeha, jedva uspijeva odgovoriti. U to vrijeme, njegova supruga okreće očima i zadržava ozbiljan izraz lica. Neprestano dobro raspoloženje njezina supruga, kaže, počelo je već smetati i drugim članovima obitelji.

Foto: screenshot YouTube

Huug Bosse iz nizozemskog gradića Krommenieja već šezdeset godina u svome je mjestu poznat kao nasmijani uzgajivač i trgovac povrćem. Radi operacije kuka kojoj je podlegao prije nekoliko godina, bio je prisiljen prodati svoje posjede i sadnice u dobi od 70 godina.

Huugova žena i sama u videu priznaje da je ponekad iritira suprugov smijeh, te objašnjava da je to zato jer se on ne može prestati smijati kad god razgovara sa susjedom koji živi blizu njih.

Poremećaj nakon operacije

Nasmijani umirovljenik tvrdi kako nikada nije bio loše volje. Bez obzira na poremećaj u ponašanju koji se javio nakon što je podvrgnut operaciji, on i dalje normalno obavlja svakodnevne radnje i uobičajeno funkcionira, izuzev toga što je neprestano izrazito dobro raspoložen.

Povodom snimanja video priloga, posjetio je dvoje svojih bivših kolega, koji su novinarima rekli kako im Huug i njegova društvenost jako nedostaju. “Kada bismo prije zaboravili nešto ponijeti od nekud, on bi došao i donijeo nam to do ponoći”, objasnila je bivša kolegica. Huug se na to samo glasno nasmijao.

Budući da mu posao veoma nedostaje, Huug svakodnevno posjećuje bivše radno mjesto i pomaže zaposlenicima, ali i kupcima u dućanu. Dođe u dućan i najprije popije kavu, jer je to oduvijek njegova jutarnja rutina. Nakon što popije kavu, baca se na posao – slaže povrće i okreće salatu na stranu na koja će ju zaštititi od mijenjanja boje listova i truljenja.

Uveseljava kupce

Kupci koje je novinar pitao uljepšava li im Huug boravak na odjelu s povrćem, odgovorili su potvrdno. Huug se glasno smije, zaustavlja ih usred dućana, a jednoj je ženi koju je unutra sreo rekao da je potajno zaljubljen u nju, no vjerojatno se, kao i uvijek, samo šalio.

Huug u dućan uglavnom unosi pozitivne vibracije i uveseljava sve prisutne svojim dobrim raspoloženjem. Samo je supruga, koja najviše vremena provodi s njim, pomalo zasićena njegova smijanja. Kako ona kaže, i ostalim članovima obitelji ponekad ne odgovara takvo nekontrolirano smijanje, pogotovo kada se ono pojavi usred ozbiljnog razgovora.

Međutim, Huug se ne obazire na tuđa mišljenja. Ne skida osmijeh s lica i u svemu pronalazi razlog za veselje. Moguće je da je došlo do fizičkog oštećenja unutar mozga, a možda je Huug nakon operacije jednostavno promijenio način gledanja na svijet i shvatio da za nevoljkost ili razdražljivost ne postoji opravdanje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap