Vatrogasci se skoro rasplakali nakon što im je plemeniti 93-godišnjak ponudio pomoć

Josip Mihaljević
19. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Mali požar u Londonu natjerao je tamošnju vatrogasnu postrojbu na teren. Problem nije bio prevelik, ali im je jedan građanin svejedno ponudio pomoć. Radi se o 93-godišnjem bivšem vatrogascu koji je gasio požare u Londonu u 40-im godinama, kada je London bio bombardiran 57 noći zaredom.

93-godišnjak

Foto: Twitter

Internetom se širi naizgled obična fotografija iz Londona koja u sebi nosi jednu toplu ljudsku priču, piše mirror.co.uk.

Prošloga tjedna u Londonu je izbio manji požar i vatrogasci su morali imati hitnu intervenciju. Londonskim vatrogascima je na terenu prišao jedan vremešni gospodin i pitao ih trebaju li pomoć.

Rekao im je kako je i on bio vatrogasac, pripadnik pomoćne vatrogasne službe u najmračnijem periodu londonske povijesti, za vrijeme Drugog svjetskog rata. U tom periodu, kojeg povjesničari nazivaju ‘the Blitz’, London je žestoko bombardiran od strane Njemačke i to 57 noći zaredom.

Velik dio grada je tada bio u ruševinama i ovako je izgledao:

 

Foto: Youtube screenshot

Sada ima 93 godine, ali se i dalje sjeća bombardiranja i borbe protiv požara za vrijeme Blitza.

Nakon što su riješili požar, starijeg gospodina su pozvali natrag u vatrogasnu postaju kako bi izmjenjivali priče i popili čaj.

“Jedan 93-godišnjak prišao je našem vatrogascu i pitao treba li pomoć. Ispada da je starac u dobi od 93 godine i da je bio vatrogasac u Londonu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Pozvali smo ga u postaju na čaj i kolače i zamolili ga da podijeli priče iz prošlosti s nama. Ne možemo dočekati!”, rekli su iz Londonske vatrogasne postaje.

Vatrogasci se skoro rasplakali nakon što im je plemeniti 93-godišnjak ponudio pomoć
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap