Vatrogasac Franjo ne odustaje: Na pragu je 90. godine, a i dalje uživa u svojem poslu

Ana Kanazir
18. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Franjo je na pragu 90. godine, a u mirovini živi vrlo aktivno. On je, naime, najstariji i još k tome počasni član dobrovoljnog vatrogasnog društva u mjestu Turnašica, u Pitomači. U njegovoj obitelji je desetak vatrogasaca, a s obzirom na zanimanje mladih članova, moglo bi ih biti još.

Vatrogasac Franjo

Vatrogasac Franjo | Foto: Screenshot HRT

Umirovljenik Franjo je u svojih 76 godina staža bio sve, od trubača u vatrogasnoj glazbi, do zapovjednika i jedinog školovanog vatrogasca u kraju. On je i dalje vatrogasac, točnije počasni je član dobrovoljnog vatrogasnog društva. U tom poslu uživa i očito ga ne misli prestati izvršavati.

Nikša Pandža, zamjenik splitske podružnice SUH-a | Mirovina.hr
Vatrogasac Nikša Pandža ima 50 godina staža: 'Čim sam otišao u mirovinu, došao sam volontirati u splitski Sindikat umirovljenika'

Franjo Nemet ne odustaje od svoje najveće ljubavi, a to je vatrogastvo. On je tako najstariji član dobrovoljnog vatrogasnog društva mjesta Turnašica. Iza sebe ima 76 godina staža, a bio je od trubača do zapovjednika, piše magazin.hrt.hr.

– Evo i ove godine sam nekoliko puta išao odsvirati sirenom kad mora svake prve subote u mjesecu biti provjera sirena, rekao je Franjo.

Osim što imaju najstarijeg člana, Franju, ovaj DVD se može pohvaliti i nagradama s natjecanja pa su tako osvojili zlatnu medalju na vatrogasnoj olimpijadi.

Nedavno se slavio Dan svetog Florijana, a vatrogasci su tada izašli na ulice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo plaćama i drugim uvjetima. Vatrogasci mirovine primaju po posebnim propisima, a ove mirovine prima ukupno 405 osoba. Iznosi njihovih mirovina se razlikuju, a u veljači je prosječan iznos bio 925 eura. Više o iznosima mirovina vatrogasaca možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap