UŽAS u Slavoniji: Mladić (20) napao i silovao staricu (85), branit će se sa slobode

Josip Mihaljević
5. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Uznemirujuće vijesti s orahovačkog područja. Prošloga tjedna u noći s ponedjeljka na utorak mladić (20) napao je i silovao staricu (85) koja živi sama. Branit će se sa slobode.

policija

Foto: Youtube screenshot

Mladić (20) s orahovačkog područje prošloga je tjedna napao i silovao 85-godišnju staricu koja živi sama, piše regionalni portal icv.hr. Gnjusan zločin dogodio se u noći s ponedjeljka na utorak prošloga tjedna. Ušao joj je u kuću, fizički je napao i silovao, a nju su pronašli poznanici idućeg dana koji su dolazili u redovni obilazak, neslužbeno saznaje ICV.

Odmah su pozvane hitne službe koje su starici pružili pomoć.

Policija je u rekordnom roku otkrila počinitelja, uhićen je i priveden u Županijsko državno odvjetništvo Bjelovar.

“Možemo potvrditi kako je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, provela kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim mladićem, koji je nakon završenog kriminalisitčkog istraživanja, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja, uz Posebno izvješće, sproveden u ŽDO u Bjelovaru, koje je nadležno za sve ostale upite vezane za ovaj događaj”, odgovorili su iz policije za ICV.

Na službenim stranicama DORH-a osvanula je i sljedeća obavijest:

“ŽDO u Bjelovaru je 30. listopada 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz čl. 153. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 26. listopada 2020. između 2,00 i 3,00 u jednom mjestu na području Virovitičko-podravske županije na štetu oštećenice”, stoji u priopćenju DORH-a.

Iz bjelovarskog Županijskog odvjetništva su pak potvrdili da će se mladić braniti sa slobode “jer nije bilo zakonske osnove da se sucu istrage predloži određivanje istražnog zatvora”.

 

UŽAS u Slavoniji: Mladić (20) napao i silovao staricu (85), branit će se sa slobode
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap