Uz uskrsnice za umirovljenike, 500 kuna dobivaju i nezaposleni

Jasmina Grgurić
29. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Dok hrvatski umirovljenici od države i dalje čekaju obećani covid dodatak, za koji još nisu utvrđeni ni iznosi ni cenzusi ni datum isplate, gradovi i općine preuzele su stvar u svoje ruke. Na lokalnoj razini već tradicionalno se dijele božićnice, uskrsnice i mjesečne pomoći za starije osobe. U korona krizi i predizbornoj godini neki su ih pojačali, a neki i dalje nisu osigurali ništa. Čak do 500 kuna za oba velika blagdana dobivaju samoborski umirovljenici, a pomoći u tom iznosu od danas se vesele i nezaposleni građani.

Foto: Ilustracija

Nakon što je isplatio božićnice do 500 kuna umirovljenicima, u jednakim iznosima Grad Samobor podijelio im je i uskrsnice. Isplaćuju ih i osobama s invaliditetom, nezaposlenim braniteljima te po prvi put i svim nezaposlenim građanima koji će dobiti 500 kuna.

Za uskrsnice koje prima oko 1.300 umirovljenika osigurano je gotovo pola milijuna kuna u gradskom proračunu. Pravo ostvaruju oni s primanjima do 2.000 kuna, a ovisno o visini prihoda, pomoć se isplaćuje i iznosima od 200, 300 i 500 kuna.

“U situaciji u kojoj se borimo s epidemijom koja je donijela brojne zdravstvene i ekonomske poteškoće te nažalost i ljudske žrtve, Grad je pronašao način kako dodatno izaći u susret građanima kojima je to najpotrebnije” – navode iz Samobora.

Umirovljenici su uskrsnice već dobili, a danas je počela i isplata jednokratne naknade od 500 kuna za sve nezaposlene.

Popis ostalih više od 30 gradova i županija koji dijele uskrsnice umirovljenicima možete pronaći ovdje.

Uz uskrsnice za umirovljenike, 500 kuna dobivaju i nezaposleni
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap