Uspjeli su: Sindikati skupili dovoljan broj potpisa, Hrvatska ide na referendum

Jasmina Grgurić
11. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Prema nekim informacijama skupili su 400 tisuća, prema drugima 500 tisuća potpisa… U svakom slučaju, sindikati imaju razloga za slavlje, potpisa je dovoljno, a njihovo prikupljanje na pojedinim mjestima i dalje traje, jer brojke za svaki slučaj treba “podebljati”.

Doživi mirovinu! I tebe se tiče!
foto: Tea Ovničević|mirovina.hr

Posljednji dan prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma inicijative “67 je previše” za sindikate je očito bio trijumfalan. Iako će točne brojke biti poznate tek nakon službenog prebrojavanja u narednom tjednu, sumnje više nema. Potpisa ima dovoljno i Hrvatska će po svemu sudeći u rujnu izaći na referendum.

“Možemo reći da smo uspjeli. Točan broj potpisa ne znamo, liste će se sigurno zbrajati i tijekom idućeg tjedna možda i dulje, ali vjerujte, dobri smo. Kako znamo s kime imamo posla, podebljavamo brojke” – rekao je za Jutarnji list Krešimir Sever.

Fotofiniš: Sindikati objavili koliko su prikupili, nedostaje im manje od 70 tisuća potpisa!

Konačni cilj je ponoć, a da će u njega ući s pobjedom za RTL Vijesti potvrdio je i Mladen Novosel, iako o točnim brojkama nije želio govoriti. Dodao je da će broj sakupljenih potpisa biti dovoljan argument da Ustavni sud omogući raspisivanje referenduma, unatoč nekim prethodnim opstrukcijama koje hrvatska javnost još pamti.

Sever je pak istaknuo da nisu pretjerano euforični, jer znaju s kim imaju posla s “druge strane”. Na putu borbe za pravedniji mirovinski zakon obavljen je tek dio posla pa ih prava bitka tek čeka u narednim mjesecima. Odlazak u mirovinu sa 65 godina i manja penalizacija prijevremenih umirovljenika tek su neki od ciljeva. Da oni imaju uporište u volji naroda, nema više sumnje.

Podsjetimo, sindikati su u srijedu objavili kako imaju gotovo 307 tisuća od potrebnih 373.568 potpisa. Nakon toga sindikati su ubacili u “petu brzinu” i posljednji dan iskoristili do maksimuma. Prva nova brojka bit će objavljena noćas iza ponoći.

 

 

Uspjeli su: Sindikati skupili dovoljan broj potpisa, Hrvatska ide na referendum
Share via
Copy link
Powered by Social Snap