Uskrsnice umirovljenicima dijeli i jedna županija, iznos dosta skroman

Jasmina Grgurić Zanze
1. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Premda se ne može pohvaliti s naročito velikim iznosima, ova županija jedina je koja isplaćuje uskrsnice svojim umirovljenicima s najnižim mirovinama. Dobra stvar je da će, ako žive u nekom od gradova i općina koji na tom području dijele istu naknadu, moći dobiti dvije novčane pomoći za Uskrs.

novac

foto: Chris Lawton, Unsplash

Osječko-baranjska županija podijelit će i ove godine uskrsnice svojim umirovljenicima s  mirovinom do 1.200 kuna, a dobit će po 150 kuna. Ovaj simboličan iznos umirovljenicima će stići na kućne adrese.

Uskrsnice umirovljenicima u više od 40 gradova: Još 11 najavilo isplatu, iznosi od 200 do 500 kuna

Isplata jednokratnih novčanih pomoći povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 150 kuna obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu, obavijestili su na svojim internetskim stranicama.

Uskrsnicu mogu ostvariti umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Hrvatskoj ili iz bivših jugoslavenskih republika iznosi 1.200 kuna ili manje, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

“Pozivamo umirovljenike koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 1.200 kuna ili manje da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Osijek, Županijska 4 ili da se jave na telefonski broj 031 221 6582” – poručuju iz županijske uprave.

Dobra stvar je da uskrsnice dijele i brojne općine i gradovi u Osječko-baranjskoj županiji pa će tamošnji umirovljenici s najnižim mirovinama na ovaj način moći ostvariti čak dvije novčane pomoći.

Dosadašnji popis svih gradova koji dijele uskrsnice i dalje ćemo ažurirati, a pratiti ga možete na ovom linku.

Uskrsnice umirovljenicima dijeli i jedna županija, iznos dosta skroman
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap