Usamljena korisnica Doma za starije počinila samoubojstvo

Jasmina Grgurić Zanze
23. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Već devet mjeseci na tisuće korisnika domova za starije i nemoćne osobe diljem Hrvatske žrtve su manje ili veće izolacije u kojoj su se našli zbog epidemije, odvojeni od obitelji, prijatelja i vanjskog svijeta. Situacija je to koja se prvenstveno loše odražava na psihu te pojačava već ionako prisutnu usamljenost kod mnogih. Za jednu umirovljenicu sve je to očito bilo previše pa se odlučila na očajnički čin.

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Trebala je to biti još jedna mirna nedjelja, ali smrt 85-godišnje korisnice županijskog Doma za starije i nemoćne osobe šokirala je koprivničku javnost. Umirovljenica je pala na travnatu površinu kroz prozor svoje sobe na drugom katu. No, brzo se uspostavilo kako nije riječ o nesretnom slučaju, nego o samoubojstvu, što je i potvrđeno policijskim očevidom.

Nesretna starica odlučila se na očajnički čin te se bacila kroz prozor.

nea thalpi
Vlasnik doma za starije počinio samoubojstvo jer je troje korisnika bilo pozitivno na koronu

“Došlo je do tragičnog događaja u kojem je izgubila život naša dugogodišnja korisnica. Oko 11 sati prijepodne korisnica je pala s prozora svoje sobe koja se nalazila na drugom katu zgrade. Prilikom pada zadobila je ozljede od kojih je na mjestu preminula. U tijeku je policijska obrada kojom će se utvrditi sve činjenice i okolnosti nesretnog slučaja” – kazala je ravnateljica ustanove za e-podravina.

Na mjesto nesreće jučer je stigla i hitna pomoć, čiji su djelatnici pokušali reanimirati ženu, ali nije joj bilo spasa te je od ozljeda odmah preminula. Korisnica je navodno vrijeme u Domu provodila uglavnom sama, nije imala društvo i držala se po strani. Usamljenost, posebno pojačana u vrijeme epidemije, očito je uzela danak i staricu natjerala na očajnički potez.

Nažalost, ovo nije iznimni slučaj samoubojstva koje su počinili korisnici u nekom od domova za starije u Hrvatskoj, samo što policija o takvim slučajevima ne izvještava. Ipak, ona su se događala i prije pandemije koja sada samo dodatno pojačava negativne emocije kod starijih osoba smještenih u ustanovama.

 

Usamljena korisnica Doma za starije počinila samoubojstvo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap