Unuk iz Varaždina udario teško bolesnog djeda i prijetio mu nožem

Jasmina Grgurić
4. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Unatoč podizanju svijesti i sve strožim kaznama, nasilje nad starijim osobama u Hrvatskoj ne jenjava. Najnoviji slučaj dogodio se u okolici Varaždina. Unuk je u obiteljskoj kući napao svog teško bolesnog djeda, a sve zbog – nasljedstva. Sutkinja je mladića odmah poslala u istražni zatvor.

Ilustracija: Pexsels

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. listopada provelo prvo ispitivanje 29-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Naime, unuk je udario svog teško bolesnog 74-godišnjeg djeda po licu i nožem mu prijetio da će ga ubiti.

“Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak 26. listopada 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, saznavši da njegov teško bolesni 74-godišnji djed namjerava prenijeti vlasništvo nad imovinom na svojeg sina, udario 74-godišnjaka po licu i s nožem u ruci vičući prijetio da će ga ubiti” – izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Nasilje nad starijim osobama u Hrvatskoj je u porastu

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Da je nasilje nad starijim osobama u Hrvatskoj u porastu, potvrđuju i brojke. Policija je lani zaprimila 1.200 prekršajnih prijava za nedjela na štetu starijih osoba. Međutim, stvarna brojka daleko je veća jer mnoge žrtve napade ne prijavljuju zbog straha i srama. Starije su osobe najčešće žrtve nasilja upravo u vlastitoj obitelji, a uzroci su često financijski.

Unuk iz Varaždina udario teško bolesnog djeda i prijetio mu nožem
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap