Umro (vjerojatno) najstariji čovjek na planetu, imao je 121 godinu

Josip Mihaljević
19. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Najstarija živuća osoba ikada, Jeanne Louise Calment, imala je 122 godine i 164 dana života iza sebe. Ovom impresivnom rekordu umalo se pridružio Čileanac Celino Villanueva Jaramillo, koji je preminuo jučer u jednoj čileanskoj bolnici. Imao je 121 godinu.

najstarija osoba na svijetu

Foto: Celino Villanueva Jarmillo | Youtube screenshot

Vjerojatno najstarija živuća osoba na planetu napustila nas je jučer u jednoj čileanskoj bolnici u gradu San Jose de Mariquina, piše Guardian.

Celino je rođen 25. srpnja 1896. godine, ali ga društvo iz Guinessove knjige rekorda nikada nije priznalo kao najstariju osobu, zbog nedostatka službene potvrde datuma njegovog rođenja.

Prije tjedan dana, pao je iz kreveta i slomio tri rebra, jedno od kojih mu je probušilo pluća. Hitno je operiran i doktori su prvotno bili optimistični. U zadnjih nekoliko dana probušeno pluće je postalo kritično, a u utorak je primio sakrament posljednjeg pomazanja.

“Jako smo tužni, on je bio važan član naše obitelj”, kaže Ivonne Morales koja je zajedno sa svojom majkom posvojila Celina kad je on imao “samo” 99 godina.

Iako su Celina obilazili političari on nikada nije dobio nikakvu posebnu skrb, niti je obitelj koja ga je posvojila dobila neku institucionanu pomoć da se brine o njihovom najstarijem građanu.

Celino Vallanueava bio je poljoprivredni radnik koji se nikada nije ženio, niti je imao živuće rodbine. Sutra će biti sahranjen na groblju u Mehuinu. Štafetu najstarijeg čovjeka na planetu će umjesto njega preuzeti netko drugi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap