Umirovljenik uvrijedio moralne osjećaje građana tako što je – mokrio uz cestu!

Jasmina Grgurić Zanze
14. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Jedan umirovljenik u Đurđevcu nije imao sreće. Naime, u trenutku kada se odlučio “olakšati” uz cestu naišla je policija koja je protiv ovog 65-godišnjaka podnijela optužni prijedlog prekršajnom sudu. Mokrenjem na otvorenom on je remetio javni red i mir i to na način da je uvrijedio moralne osjećaje građana.

Ilustracija: Pixabay

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je danas o tri slučaja narušavanja javnog reda i mira u proteklim danima, od kojih se jedan odnosi na vrijeđanje i omalovažavanje moralnih osjećaja građana. Riječ je o uriniranju na javnom mjestu koje je u Đurđevcu počinio jedan 65-godišnjak, zbog čega će morati sucu za prekršaje. Naime, umirovljenik se u petak prijepodne odlučio olakšati uz prometnicu, no to mu nije prošlo nezapaženo.

Nemaju pametnijeg posla: Sud kaznio djedicu (84) jer je glasno slušao muziku

Bilo je to oko 10.30 u Ulici grada Vukovara, odnosno na zaobilaznici Đurđevca, doznaje portal epodravina.hr. S mokrenjem na javnom mjestu ovaj umirovljenik, za razliku od mnogih ostalih građana koji to često čine, nije se izvukao jer je policija protiv njega podnijela optužni prijedlog prekršajnom sudu.

Inače, članak 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže da će se onaj tko na javnom mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana kazniti za takav prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 njemačkih maraka ili kaznom zatvora do 30 dana. Tako će nesretnom 65-godišnjaku ovo uriniranje biti najskuplje u životu te bi ga moglo koštati i do 1.500 kuna!

Uz mokrenje na javnom mjestu, u vrijeđanje moralnih osjećaja spada i razgolićivanje te bludne radnje, odnosno sve ono što vrijeđa osjećaj stida kod drugih osoba.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap