Umirovljenik upucao lopove koji su mu provalili u kuću za Božić, sada mu prijeti zatvor!

Josip Mihaljević
27. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Mnogi ljudi nisu svjesni koliko su zapravo zakoni o samoobrani varljivi. Najbolje to dokazuje priča umirovljenika kojem su provalili u kuću za Božić, on je jednog upucao, a sada umirovljeniku prijeti kazna zatvora!

pistolj

Foto: Unsplash

Umirovljeniku koji je pucao na dva provalnika koja su mu upala u kuću za Božić prijeti kazneni progon, piše brusselstimes.com. Incident se dogodio na jugoistoku Belgije, javila je tamošnja policija u utorak, dan nakon Božića.

Jedan od provalnika je ranjen, a drugi je uhićen. Međutim, umirovljeniku koji se branio prijeti zatvorska kazna, a tereti ga se za napad i nanošenje teških fizičkih ozljeda.

Oko dva ujutro probudila ga je buka, te je uzeo svoje oružje i došao oči u oči s dva provalnika. Tri puta je zapucao, te je ozlijedio samo jednog od njih.

umirovljenica
Umirovljenica (82) razbila pljačkaša provalnika: "Sama sam i stara, ali sam i žilava!"

Za pljačkaše se pretpostavlja da su odbjegli iz lokalnog centra za azilante, te su obojica uhićeni. Jedan ima 17, a drugi 18 godina.

Također, provest će se dodatna istraga jer se baš na tom području u posljednje vrijeme događa povećani broj provala i krađe.

Umirovljenik nije od ranije poznat policiji. Oružje je nabavio 1980. godine, no nije ga registrirao, naglasio je tužitelj, dodajući kako je on sada u riziku od kaznenog progona za namjerni napad i nanošenje teških fizičkih ozljeda.

 

Umirovljenik upucao lopove koji su mu provalili u kuću za Božić, sada mu prijeti zatvor!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap