Umirovljenik umirovljeniku dao punomoć, s računa mu uzeo 700 tisuća kuna!

Jasmina Grgurić
10. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Stariji umirovljenik mlađem umirovljeniku dao je punomoć na račun. No, on je to iskoristio pa je novac prebacivao na svoj račun za vlastite potrebe te s računa vlasnika plaćao svoje i puničine račune za struju i televiziju i kupovao opremu. Na taj način 89-godišnjaka je oštetio za više od 700 tisuća kuna!

Ilustracija: Rawpixel

Stariji umirovljenik (89) postao je žrtva mlađeg umirovljenika (73) kojemu je dao punomoć na tekući račun. No, on ga je oštetio za čak 761.404 kuna tako što ih je potrošio za svoje potrebe, plaćajući račune za struju i TV račune punici te kupujući opremu.

Kći s ocem sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju: Bravu je promijenila, a obaveze ne ispunjava

Kako je jučer izvijestila Policijska uprava zagrebačka, 73-godišnjaka sumnjiče za zloporabu povjerenja na štetu 89-godišnjaka. Naime, punomoć su potpisali i ovjerili u banci u Zagrebu na Radničkoj cesti, a kojom je oštećeni vlasnik tekućeg računa opunomoćio 73-godišnjaka da neograničeno raspolaže sredstvima.

Policija ga sumnjiči da je od siječnja 2017. do rujna 2019. godine nakon primljenih uplata na ime prodanih dionica oštećenog i uplata državnog fonda proveo više neosnovanih isplata s navedenog računa na svoj račun.

“Isto je tako s tekućeg računa 89-godišnjaka provodio plaćanja raznim trgovačkim društvima za osobne potrebe i kupovinu razne opreme te je ujedno platio račun televizijske pristojbe za treću osobu. Također je s tog računa plaćao i troškove potrošnje struje te je na opisane načine s računa oštećenog proveo isplatu novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 761.404” – izvijestili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Umirovljenik umirovljeniku dao punomoć, s računa mu uzeo 700 tisuća kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap