Umirovljenik ukrao brusilicu iz Peveca, u bijegu automobilom ugrozio zdravlje prodavačima

Josip Mihaljević
23. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik iz Splita nepravomoćno je kažnjen s godinom dana zatvora uvjetno na rok kušnje od pet godina zbog razbojničke krađe u Kaštelima. Nakon što je ukrao brusilicu, u bijegu automobilom prešao je preko noge jednom zaposleniku koji ga je pokušao zaustaviti.

brusilica

Foto: Youtube screenshot

Umirovljenik (70) iz Splita nepravomoćno je kažnjen s godinu dana zatvora uvjetno na rok kušnje od pet godina zbog razbojničke krađe brusilice s akumulatorom vrijedne 1.359,89 kuna iz centra Pevec u Kaštelima, piše dalmatinskiportal.hr.

Brusilicu je prebacio preko ograde, a ambalažu odbacio. Zatim je u svojem Mercedesu ipak pokupio brusilicu i bateriju te krenuo prema vratima parkirališta, a dvojica zaposlenika su prema umirovljeniku mahali rukama i pokušali ga zaustaviti. No, on je tada dao gas i produžio, a jednom od zaposlenika Peveca prešao je automobilskom gumom preko stopala.

Nepravomoćno osuđeni umirovljenik u svojoj je obrani negirao počinjenje kaznenog djela. Kazao je da je brusilicu bacio jer nije zadovoljavala njegove potrebe. Ispričao je kako gas dodao kako bi prošao prije lokomotive koja je nailazila te da nije nikoga vidio.

Sudac Dinko Mešin nije imao razumijevanja za umirovljenika, koji je još dodao da mu je žao zbog svega i da ne zna što mu je bilo, budući da je pogledao snimku nadzornih kamera cijelog događaja.

“Ne znam gdje vam je pamet bila. Sve je snimljeno, a vi se izmotavate. Naveli ste i da ste brusilicu odnijeli kod majstora da je popravi, a brusilica je bila iz dućana, sasvim nova. Ne možete sudu pričati svakakve priče. Imate sreće što nitko nije ozlijeđen”, kazao je sudac.

Kako je brusilica ipak vraćena trgovačkom centru te nije bilo štete, to mu je uzeto kao olakotna okolnost. Ostale su bile ranija neosuđivanost, starija životna dob te činjenica da žrtve nisu bile zainteresirane za kazneni progon.

Umirovljenik ukrao brusilicu iz Peveca, u bijegu automobilom ugrozio zdravlje prodavačima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap