Umirovljenik uhodio ženu: Zbog želje da se zbliže skoro završio u zatvoru!

Jasmina Grgurić Zanze
12. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Mislite da nametljivo ponašanje nije kazneno djelo? E, onda se varate. Dokazuje to slučaj s varaždinskog područja gdje je umirovljenik osuđen na četiri mjeseca zatvorske kazne uvjetno, jer je je uporno ustrajao na uspostavljanju kontakta sa ženskom osobom koja to očigledno nije htjela.

umirovljenik_mobitel

Na četiri mjeseca uvjetne zatvorske kazne osudio je varaždinski Općinski sud umirovljenika iz Nedelišća, jer je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – nametljivim ponašanjem. Naime, on je ustrajno i kroz dulje vrijeme uspostavljao i nastojao uspostaviti neželjeni kontakt s jednom ženskom osobom i time kod nje izazvao tjeskobu.

Odnos bio prijateljski, ali on je želio više…

Zbivalo se to, prema nepravomoćnoj presudi, od početka lipnja 2019. do 6. kolovoza prošle godine u Varaždinu, kao i u Nedelišću, pišu Varaždinske vijesti.

Čakovčanka osuđena jer je ogovarala bivšeg muža na Facebooku

-Uslijed revolta zbog protivljenja da s njim stupi u intimnu vezu, učestalo joj je dnevno s mobilnog telefona te fiksnog telefona upućivao više poziva i SMS poruka na njezin mobilni telefon kojim se prethodno koristila. Unatoč njezinom protivljenju, tražio je da se viđaju i započnu intimnu vezu, a što žena nije željela jer je njihov odnos bio prijateljski, piše u presudi.

Sud navodi da je okrivljenik znao doći i na ženinu adresu gdje stanuje sa svojom maloljetnom kćeri, a onda bi na dvorištu vikao i govorio joj zašto gleda druge muškarce, što je čulo i vidjelo njezino dijete.

Promijenila broj mobitela, ali ni to joj nije pomoglo

Žena je na kraju promijenila broj mobitela, no ni to joj nije pomoglo jer je stariji muškarac i dalje dolazio na njezin kućni prag.

-Učestalo joj je slao poruke i zvao ju na mobilni telefon, a onda bi unatoč njezinom protivljenju ponovo dolazio pred njezinu kuću. Tu ju je tijekom poziva i dolaska na adresu prebivališta pitao zašto ne mogu imati intimnu vezu, govorio joj da ju voli i da nikad neće imati sreće, da ne može živjeti bez nje te da će svakog muškarca kojeg bude vidio s njom ubiti, pri čemu se unosio u lice, a što je sve kod oštećene izazvalo uznemirenost i nelagodu, piše u presudi izrečenoj temeljem kaznenog naloga.

Umirovljenik uhodio ženu: Zbog želje da se zbliže skoro završio u zatvoru!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap