Umirovljenik u malom čamcu pola sata proveo sa smrtonosnom zmijom

Jasmina Grgurić
8. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Metar dugačka otrovnica većinu bi natjerala u bijeg, no 80-godišnji umirovljeni bankar nije imao kuda pobjeći. U svom malenom ribarskom čamcu na pučini je zaglavio s tigrastom zmijom, jednom od najotrovnijih na svijetu. Od obale je bio udaljen 11 kilometara pa je njihovo sudbonosno druženje trajalo pola sata.

Ilustracija: Pixabay

Umirovljeni bankar Bob Thatcher (80) otisnuo se od obale u svom malenom ribarskom čamcu kako bi uživao u ribolovu. No, pecanje na jezeru pretvorilo se u pravu noćnu moru jer je 11 kilometara udaljen od obale shvatio da nije sam. Društvo mu je u brodiću veličine 1,8 puta 1,2 metra čitavo vrijeme pravila metar dugačka tigrasta zmija, jedna od najotrovnijih na svijetu.

Otrovnicu je ugledao samo nekoliko centimetara od svojih nogu nakon što je bacio sidro u australsko jezero Wellington, jedno od obalnih plovnih putova u regiji Victoria’s East Gippsland, piše Guardian.

“Vidio sam tu čudnu stvar koju nisam odmah prepoznao. Bila je udaljena oko 30 centimetara od mojih stopala i palucala jezikom” – rekao je Thatcher.

Kako izlazak iz čamca i plivanje do obale nisu bili opcija, zaplovio je nazad. U jednom trenutku bacio je čak i nož na zmiju kako bi spriječio njezino gmizanje po čamcu. Nazvao je sina koji je pozvao hvatača zmija i organizirao da ga dočeka na obali. Nakon vrlo nervozne 30-minutne vožnje, 80-godišnji umirovljenik se vratio na obalu oko 14.30 sati.

“Nema izlaza iz tog malog čamca. To je neugodna situacija” dodao je.

Umirovljenik ostao u šoku kada su mu kroz kuhinjski strop upali zastrašujući gosti

Lovac na zmije Baden Peter iz organizacije Gippsland Snake Catchers pojavio se kako bi se uhvatio zmiju koja se sakrila u malu rupu u kojoj je spremnik za gorivo te povremeno virila van. Kada je puštena, lovcu je prošla između nogu pa je zaključak da nije previše agresivna. Također, nije jasno koliko je ova otrovnica vremena provela u čamcu, a moguća opcija je da se ukrcala dok je Thatcher lovio ribu, pomislivši kako je brod kopno.

Ipak, umirovljenik je imao i jako puno sreće, jer da ga je ugrizla, u 30 minuta mogao je umrijeti. Naime, samo 15 minuta dovoljno je za smrtni ishod, ovisno o težini ugriza. Jedina opcija je ostati miran, imobilizirati područje ugriza, stići što prije u bolnicu i dobiti protuotrov.

“To je jedna od naših najotrovnijih zmija. Svakako je opasna po život i u posljednjih pet godina smo imali nekoliko smrtnih slučajeva na istoku Australije” –  rekao je profesor Geoffrey Isbister, stručnjak za zmijski otrov i osnivač australskog Projekta zmijskog ugriza na Sveučilištu Newcastle.

 

Umirovljenik u malom čamcu pola sata proveo sa smrtonosnom zmijom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap