Umirovljenik stavio oglas na kuću: “Nemam prijatelja ni obitelji, nikoga za razgovor. Zar mi nitko ne može pomoći?”

Josip Mihaljević
15. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Udovcu i umirovljenom fizičaru Tonyju Williamsu (75) život se pretvorio u turobni pakao nakon što mu je u svibnju preminula supruga. Mjesecima se trudi pronaći nove prijatelje jer nema nikoga, a na kraju je napravio i golemi oglas na prozoru koji slama srce.

Ilustracija: Unsplash

Umirovljeni fizičar Tony Williams (75) proživljava pravi samački pakao, nakon što mu je u svibnju od raka preminula supruga Jo s kojom je proveo čitav život, piše dailymail.co.uk.

Nema ni prijatelja ni rodbine, a samoća mu sve teže pada, pa je odlučio pronaći prijatelje. Na početku, bez prevelikih uspjeha. Poslao je par oglasa u lokalne novine, ali ništa se nije dogodilo.

Medijima je ispričao da po čitave dane sjedi pored telefona, očekujući da će ga netko nazvati, ali ništa od poziva.

Nakon što oglasi nisu upalili, Tony je dao izraditi vizitke koje bi ostavljao u supermarketima, nadajući se da će mu netko banuti u goste. U njima je tražio nekoga da slušaju glazbu, da sjede u vrtu, no opet bez uspjeha.

Isprintao golemi poster i stavio ga na prozor kuće

Ni oglas ni vizitke nisu upalile, pa je Tony odlučio napraviti golemi poster kojeg je isprintao i postavio na prozor svoje kuće u Altonu.

Novi umirovljenik otvorio dušu: "Mirovina je šok za organizam, samoća je problem, a zimi je puno teže!"

“Izgubio sam Jo

Moju divnu ženu i srodnu dušu

Nemam ni prijatelja ni obitelji

Nikoga za razgovor

Konstantna tišina 24 sata na dan mi je nepodnošljiva muka

Zar mi nitko ne može pomoći?”, napisao je umirovljenik na svoj poster.

Poster je ipak postigao nešto, ljudi su o njemu počeli pričati, a tada su i britanski mediji uočili problem gospodina Williamsa te su ga odlučili posjetiti:

“To mi je zadnja šansa. Pokušao sam pronaći prijatelje, ali nekada imate osjećaj kada nitko ne želi s vama razgovarati. Ispred kuće mi zapravo ne prolazi puno ljudi, nadao sam se da će netko vidjeti oglas i da će se on proširiti po zajednici”, kazao je za Daily Mail.

Sve što želi je da netko vidi znak i da ga nazove

Medijima je objasnio da mu ne treba ničije rame za plakanje, nego obično ljudsko društvo.

samoća
85-godišnjak se dao u posvajanje: Samoća i stara dob su ozbiljan problem s kojim se sustav ne zna nositi

“Ne treba mi netko za jadanje, samo želim normalnu osobu s kojom mogu pričati. Mogu pričati s bilo kime o bilo čemu. Većinu dana provodim sam u kući, u tišini, čekajući da me netko nazove. Ali telefon nikada ne zazvoni”, objašnjava umirovljenik.

Sa ženom je proveo 35 godina u braku, a njihov odnos nazvao je “savršenom harmonijom”. Nažalost, nisu mogli imati djece.

Žena mu se naglo razboljela, a liječnici su potvrdili njegove najveće strahove – imala je uznapredovali rak gušterače. Preminula je samo devet dana nakon dijagnoze i to praktički u njegovim rukama.

 

Umirovljenik stavio oglas na kuću: “Nemam prijatelja ni obitelji, nikoga za razgovor. Zar mi nitko ne može pomoći?”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap