Umirovljenik s Paga krivotvorio dokumente i prisvojio zemljište vrijedno 7,5 milijuna kuna

Ana Kanazir
11. listopada 2022.
Novosti
A- A+

71-godišnji umirovljenik je uz pomoć dvije osobe od 65 i 53 godine u 2019. godini sastavio nevjerodostojne ugovore o kupoprodaji nekretnina na području Paga vrijednih oko 7,5 milijuna kuna, a ugovore je i ovjerio kod javnih bilježnika. Osim toga, ovaj je umirovljenik koristio i lažnu osobnu iskaznicu na ime nepostojećeg stranog državljanina. Ovime su sva trojica počinili kaznena djela prijevara i krivotvorenje isprave.

Foto: Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Pag u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje.

Tečaj €/kn: 7,53450

Trojica muškaraca su zajednički djelovali i sastavili te sudjelovali u sastavljanju nevjerodostojnih ugovora i ovjera javnih bilježnika. Takvu neovjerenu dokumentaciju su predali nadležnom zemljišnoknjižnom odjelu, a prije godinu dana je prenesen upis vlasništva nekretnina s preminule vlasnice na osumnjičenog 71-godišnjaka.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv dvojice osumnjičenika koji se od ranije nalaze u zatvoru radi izdržavanja kazne zatvora, te jednog osumnjičenika koji se od ranije nalazi u istražnom zatvoru, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Umirovljenik s Paga krivotvorio dokumente i prisvojio zemljište vrijedno 7,5 milijuna kuna
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap