Umirovljenik s koronavirusom opisao svoje iskustvo: “Poželio sam plakati, kao da mi se srušio cijeli svijet”

Josip Mihaljević
8. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Poslije Kine i susjedne Južne Koreje, koronavirus se najviše raširio u nama susjednoj Italiji. Više od tri tisuće ljudi ima potvrđenu infekciju koronavirusom, među njima i jedan umirovljenik koji je podijelio svoju priču.

italija

Ilustracija: Youtube screenshot

Italija je treća država na svijetu po broju zaraženih koronavirusom, a danas imaju više od tri tisuće potvrđenih slučaja koronavirusa. Talijanski Correire della sera donosi ispovijest umirovljenika Romea Trevisana (63) iz talijanskog mjesta Vo koji je opisao svoje iskustvo s koronavirusom, prenosi Jutarnji list.

“Želite li znati kakav je osjećaj kad vam kažu da ste pozitivni na koronavirus?”

Analiza otkrila zabrinjavajuću stopu smrtnosti kod starijih i bolesnih zaraženih koronavirusom

Prve simptome počeo je osjećati 22. veljače, dan nakon što je umro njegov prijatelj Adriano Trevisan. Dan kasnije izmjerio je temperaturu od 38 stupnjeva pa se javio hitnoj pomoći. Iste večeri je testiran, a u ponedjeljak oko 15:30 sati ga je nazvala liječnica i priopćila mu crne vijesti – test je pozitivan, a hitna je na putu prema njemu kako bi ga smjestili u bolnicu u Padovi.

“Želite li znati kakav je osjećaj kad vam netko kaže da ste pozitivni na koronavirus? Nije to lako objasniti. Poželio sam plakati, osjećam sam se kao da mi se srušio cijeli svijet.

U životu svašta očekuješ, ali ne misliš da bi mogao završiti zbog neke misteriozne infekcije”, kazao je Romeo.

U mirovini je tek četiri mjeseca, a prije toga je radio u banci u malom mjestu na sjeveru Italije Vo, odakle je u Italiji potekla zaraza koronavirusom. Cijelo selo je gotovo dva tjedna zbog toga bilo u izolaciji.

Na svu sreću, danas mu je puno bolje:

“Sada mi je bolje, ali danima sam imao temperaturu 39,5, bolove u mišićima, kašljao sam i boljela me glava. Ovdje nas je dvoje u sobi. Sa mnom je u sobi najprije bio jedan lokalni političar koji je ozdravio pa je otpušten iz bolnice, a sada je sa mnom u sobi jedan čovjek iz mjesta Cinto Euganeo. On se zarazio dok je kartao u jednom kafiću.

Liječnici i medicinsko osoblje su izvanredni. Mi nosimo maske na licu, a oni prije ulaska u sobu moraju navući zaštitne skafandere”, opisao je umirovljenik.

Kako izgleda život u karanteni

Umirovljenik se zarazio u kafiću, ali nije zarazio svoju obitelj. Supruga, djeca i unuci su mu testirani, ali su svi negativni na koronavirus.

Zatim je opisao kako mu prolaze dani u bolnici:

“Zabranjeno nam je izlaziti iz sobe. Sve što mogu raditi je gledati televiziju, čitati vijesti i razgovarati telefonski sa svojom obitelji. Naravno, tu su i liječnički pregledi i testiranja. Sati prolaze sporo, teško je ali barem imam vremena za razmišljanje o mnogo toga”, kazao je.

Mislite li da je strah od koronavirusa opravdan, budući da je najopasniji za starije i kronične bolesnike?

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap