Umirovljenik pretukao djelatnicu Tiska jer ga je spriječila u krađi križaljke

Jasmina Grgurić Zanze
13. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik je šakama po glavi izudarao djelatnicu Tiskova kioska i to zbog križaljke u vrijednosti od samo devet kuna. Prodavačica ga je spriječila u namjeri da ukrade časopis, što je 69-godišnjaku bio dovoljan povod za brutalni napad.

Ilustracija: Pixabay

Dugoreški umirovljenik u dobi od 69 godina napao je i istukao djelatnicu kioska u Dugoj Resi, koja ga je uhvatila u krađi križaljke. Tvrdi tako Općinsko državno odvjetništvu u optužnici koju je podiglo protiv njega. Sam čin zbio se 29. travnja oko 13.30 sati, piše KAportal.

Udarao ju je dok mu je bila okrenuta leđima i sagnuta

– U nakani neovlaštenog stjecanja tuđe stvari, na kiosku trgovačkog društva Tisak d.o.o. uzeo je križaljku koju je stavio u svoju jaknu, uslijed čega je prodavačica izašla iz kioska te mu rekla da vrati križaljku kao i da za njega više nema prodaje te da će reći kolegicama da on krade križaljke.

On se na te riječi oglušio, zbog čega mu je ona uzela križaljku i istu krenula staviti natrag na policu, uslijed čega se sagnula, kada ju je, u nakani da zadrži križaljku, za vrijeme dok mu je bila okrenuta leđima i u sagnutom položaju, uhvatio objema rukama za vrat, gurao uz aparat za kavu te potom udario nekoliko puta po glavi i desnom uhu – navedeno je u optužnici.

Prodavačici je natučena desna strana lica i vrata, a njezine su tjelesne ozlijede tada okvalificirane kao lakše. Umirovljenik je pobjegao, a djelatnica je nazvala policiju. Okrivljeni se na ispitivanju branio da stalno na tom kiosku kupuje križaljke te da je nije mislio ukrasti jer košta samo 9 kuna.

“Kleknula je kada sam je udario šakom u glavu”

Umirovljenik (65) premlatio staru majku, dobio samo uvjetnu kaznu

– Počela je vikati na mene, a uokolo su stajali ljudi. Zato je dobila te šamare, jer je ona mene napala. Nisam se obratio direktno njoj, već sam sam uzeo križaljku, a imao sam kod sebe novca i mislio sam platiti. Čekao sam u redu, a onda je ona došla i počela vikati. Nakon toga je dobila pljusku i šamar. Kleknula je dolje kada sam je udario šakom u glavu, ali je nisam davio – ispričao je u svojoj obrani muškarac na policiji kao osumnjičenik, dok se na tužiteljstvu kao okrivljenik branio šutnjom.

Djelatnici je njezin napadač bio poznat od ranije jer se, kako je rekla, čudno ponašao. Ponovila je da ga je vidjela kako križaljku stavlja u jaknu s namjerom da je ukrade. Nakon toga je izišla iz kioska kako bi ga spriječila i rekla mu da vrati križaljku i da za njega više prodaje nema te da će reći kolegicama da on krade križaljke.

Strahuje od novog napada

Muškarac se oglušio na njezine riječi, a potom je uzela križaljku i krenula je staviti natrag na policu, zbog šoka ne sjeća točno na koji način je uzela križaljku. Za vrijeme dok je bila sagnuta i okrenuta leđima muškarac ju je uhvatio s objema rukama za vrat, gurao ju uz aparat za kavu, a nakon toga je osjetila nekoliko jakih udaraca po glavi i desnom uhu.

Od udaraca je, ističe, osjetila bol u glavi i nije se odmah snašla, a osoba koja ju je napala je stajala neko vrijeme kraj kioska, gledala ju i govorila joj je nešto, ali se ne sjeća što točno.

Nakon što je na mjesto događaja stigla policija i hitna od kolegice je saznala ime muškarca koji ju je napao. Zbog događaja je u velikom strahu za svoj život, a posebno se boji što će se dogoditi kada muškarac ponovno dođe na kiosk kada bude radila i boji se da ju ne bi ponovno napao, piše KAportal.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap