Umirovljenik opisao kako gleda na usklađivanje: “50 kuna dobijete, 150 vam uzmu”

Josip Mihaljević
9. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Jučer je počela isplata usklađenih mirovina korisnicima koji imaju račune u poslovnim bankama, a oni koji još uvijek mirovinu primaju poštom svoju bi trebali dobiti do kraja tjedna. Umirovljenici nisu oduševljeni usklađivanjem.

novac

foto: Chris Lawton, Unsplash

Isplata usklađenih mirovina od 2,46 posto jučer je počela korisnicima koji imaju otvorene račune u poslovnim bankama, a umirovljenici koji mirovinu primaju poštom trebali bi ju dobiti do kraja ovoga tjedna. U mirovinama za kolovoz koje su sada u isplati umirovljenici će dobiti i zaostatak od usklađivanja za srpanjske mirovine, odnosno nekih 130 kuna za prosječnu mirovinu.

No već idućeg mjeseca vraćamo se na staro i umirovljenici će primati obične, ali usklađene mirovine bez zaostataka.

Jedna umirovljenica je kratko za Novu TV poručila da je dobro što je došlo do povećanja, ali da je ono slabo. Drugi umirovljenik je svoj stav o usklađivanju objasnio ovako:

“To vam je ovako, 50 kuna dobijete, 150 kuna vam uzmu. Nema vam tu nikakve razlike, zavisi sve o tomu kakva vam je mirovina”, kazao je za Dnevnik Nove TV.

Iako će mirovine biti nominalno veće, umirovljenici će s njima moći kupiti jednako ili manje stvari nego u proteklom mjesecu. Cijene pojedinih namirnica lete u nebo, a najavljuju se i veći režijski troškovi, tako da je računica umirovljenika i više nego točna.

Umirovljenik opisao kako gleda na usklađivanje: “50 kuna dobijete, 150 vam uzmu”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap