Ako umirovljenik neće u dom za starije, doći će dom za starije kod njega

Josip Mihaljević
11. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Ubrzani razvoj novih tehnologija obilježio je proteklih nekoliko desetljeća. Iako su one uglavnom usmjerene prema mladima, tehnološka industrija je nadvladala skepsu, a na vidiku se nazire niz tehnologija koje su usmjerene na starije ljude. Jedna od njih je i Honor, koja umirovljenicima želi pružiti sve pogodnosti doma za starije, ali u njihovim vlastitim domovima.

Honor, 2017

Honor je klasičan primjer tvrtke koja je mukotrpno morala razbijati predrasude prema starijoj populaciji. Počeli su 2014., ali nikako nisu mogli pronaći investitora. Tehnološka industrije je tada još starije ljude smatrala nedovoljno informatički pismenima i nije im pridavala previše pozornosti.

Ipak, nakon eksplozije smartphonea (circa 2011.), stvari se mijenjaju. Iako stariji ljudi imaju jedinstvene prepreke ukoliko žele naučiti nešto od novih tehnologija, te barijere su sve manje i manje.

Što sve Honor radi za vas?

Četiri godine kasnije, Honor je skupio 115 milijuna dolara u investicijama i nezaustavljivo se šire. Njihov cilj je starijim ljudima omogućiti sve pogodnosti doma za starije, ali u vlastitim domovima. Njihova usluga nije toliko jedinstvena, ali radikalno drugačiji pristup bi se mogao svidjeti brojnim umirovljenicima diljem svijeta.

Umjesto da se trajno preselite u dom za starije, zašto ne biste naručivali usluge stručnjaka samo onda kada vam trebaju?

Nakon što korisnik nazove Honor, prvi korak su konzultacije. Nakon što se svi detalji oko njege umirovljenika dogovore, proces može započeti. Zapošljavaju ogroman tim stručnjaka koji će rado doći u vaš dom i pomoći vam 24/7.

Naravno, ključan element je jednostavnost usluge – sve se možete dogovoriti u nekoliko minuta uz pomoć aplikacije na mobitelu. Od najčešćih usluga koje korisnici traže, izdajamo:

  • Aktivan život. Stručnjaci će vam rado pokazati jednostavne vježbe, prošetati se s vama i praviti vam društvo uz stručne savjete.
  • Kupovina. Rado će s vama otići u trgovinu (možete ići njihovim autom, ili svojim ako preferirate), kako biste kupili namirnice za ručak ili lijekove koje pijete.
  • Lagano održavanje kuće. Nije im problem oprati vaše suđe ili veš ili neki drugi laganiji dio kućanskog posla. Mogu vam također pomoći da se bolje organizirate oko navedenih zadataka.
  • Personalizirana njega i higijena. Mogu vam pomoći s oblačenje, kupanjem ili odlaskom na toalet – i to na profesionalan način.
  • Društvo. Ako vam je dosadno, rado će s vama odigrati partiju pokera, a mogu vas upoznati s drugim korisnicima koji izraze želju da žele upoznavati nove ljude.

S poslovanjem su krenuli u San Franciscu, a u samo četiri godine su se proširili u 16 drugih američkih gradova i 3 nove savezne države. Tržište im predviđa eksponencijalan rast, budući da će svi budući umirovljenici biti dugogodišnji korisnici novih tehnologija.

A sama ideja nije loša, možete zadržati sve pogodnosti samostalnog života, bez da napravite radikalan životni zaokret poput preseljenja u dom za starije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap