Umirovljenik Milan (80) donirao životnu ušteđevinu domovima zdravlja u Istri

Josip Mihaljević
4. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Ima 80 godina, 40 godina staža kao ekonomist, a sada je dobar dio životne ušteđevine odlučio pokloniti istarskim domovima zdravlja. Milan Grozić dugo je razmišljao hoće li donirati novce obiteljima s puno djece jer vjeruje da je demografija gorući problem, ali je ipak odlučio da je zdravstvo na prvom mjestu.

milan

Foto: Milan Grozić | Dnevnik.hr screenshot

Milan Grozić, 80-godišnji umirovljenik iz Vranja kod Lupoglava, donirao je dobar dio životne ušteđevine istarskim domovima zdravlja, donosi glasistre.hr. Sto tisuća kuna za nabavu ultrazvučnog aparata za ordinaciju opće medicine u Lupoglavu i još sto tisuća kuna Ispostavi Pazin za palijativu i za medicinsko-kemijski laboratorij. I tu ne namjerava stati jer priprema još jednu donaciju za Thalassotherapiju Opatija, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma.

U mirovini je već 15 godina, a stekao ju je kao diplomirani ekonomist – ima godinu i pol staža u trgovačkoj firmi Brodomaterijal te 38 i pol godina staža u slovenskom osiguravajućem društvu Sava osiguranje koje je kasnije postalo Triglav osiguranje. Radio je i na rukovodećim pozicijama pa je u mirovinu otišao s pristojnom ušteđevinom.

“Po odlasku u mirovinu još nekoliko godina proveo sam u Matuljima, a onda ocijenio da je kvalitetniji život na selu, jer uz obalu je sve skučeno, uvijek su velike gužve u prometu. Obnovio sam i opremio kuću u Vranji, uredio mali gospodarski objekt kao mali nužni smještaj i jedan ranč u blizini sela. Brat živi u Americi, u Los Angelesu, a sestra u Rapcu. Jedna sestra u Puli nedavno je preminula, a prethodno i jedan brat. Imam šestero nećaka, a oni dvanaestero djece, manje-više svi su zbrinuti. Nešto sam darivao i toj djeci, svima jednako, a onda odlučio dio ušteđevine donirati zdravstvenoj instituciji”, kazao je Grozić za Glas Istre.

Dugo je razmišljao komu pokloniti novac, razmišljao je o obiteljima s puno djece jer demografiju shvaća kao važan izazov. No, ipak se odlučio za zdravstvo koje je na prvom mjestu.

Umirovljenik donirao 100 tisuća kuna odjelu za hemodijalizu: "Meni ne treba"

“Donaciju Istarskim domovima zdravlja uplatio sam s pametnog telefona koristeći aplikaciju kojom plaćam i sve račune, tako ću uskoro i sredstva za Thalassotherapiju. Srčani sam bolesnik. Svakih godinu i pol odlazim na pregled u Opatiju. Pouzdano znam i da se iz cijele Istre tamo naručuju”, kaže Grozić.

Novci mu, kaže, ništa ne znače jer ima sve što želi. Najljepše mu je u rodnom selu u kojem danas živi s osamdesetak sumještana.

Umirovljenik Milan (80) donirao životnu ušteđevinu domovima zdravlja u Istri
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap