Umirovljenik koji je bacio bombu na radnike HEP-a osuđen na 12 godina zatvora

Jasmina Grgurić Zanze
31. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Točno godinu nakon što je 72-godišnji umirovljenik Milorad A. u Pakracu bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, Županijski sud u Bjelovaru osudio ga je na 12 godina zatvora. U eksploziji je najteže stradao Darko M. (52) koji je cijeli radni vijek proveo u HEP-u i koji inače uopće ne radi na iskapčanju struje.

Foto: Pixabay

Milorad A. (72) iz Pakraca nepravomoćno je na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina, jer je 27. siječnja 2021. godine u 9.15 sati ujutro u Ulici Jana Žiške u Pakracu, bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, piše Moj portal.

Najteže stradao radnik koji nije ni trebao biti tamo

Naime, radnici HEP-a po nalogu poslodavca došli su mu isključiti struju, a on je iz svoje kuće bacio u njihovom smjeru ručnu bombu M-75 s koje je prethodno skinuo osigurač. Bomba je eksplodirala u neposrednoj blizini radnika. Jedan radnik zadobio je osobito tešku tjelesnu ozljedu te mu je život spašen pravovremenom liječničkom intervencijom, drugi radnik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, a treći lakšu.

Umirovljenik koji je bacio bombu na djelatnike HEP-a optužen za trostruki pokušaj ubojstva!

Najteže je stradao Darko M. (52), Pakračanin koji je svoj cijeli radni vijek proveo u HEP-u, i koji se tog dana uopće nije trebao tamo nalaziti, jer inače uopće ne radi na iskapčanju struje. Tamo je došao na poziv kolega koji su imali problema s radnim strojem. U trenutku eksplozije, Darko je na radnom stroju dizao košaru u kojoj se nalazio drugi kolega, a treći je stajao pokraj radnog stroja.

Radnici HEP-a su prvo zbrinuti u pakračkoj bolnici, a nakon obavljenih pretraga, bolnica je odlučila da se najteže ozlijeđenog radnika Darka M. (52) odveze u KBC Zagreb.

Čeka li nas još takvih scenarija? Nadamo se da ne

Umirovljenik je bio optužen za tri ubojstva u pokušaju, za što je nepravomoćno i osuđen. Za svako to kazneno djelo dobio je po 5 godina zatvora, a za nedozvoljeno nabavljanje i posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, godinu dana, te ga je sud nepravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

andrej plenković
Plenkovićeva ideja za spas od velikih režija: Vaučeri za siromašne?

Na vijest o presudi reagirao je i Sindikat umirovljenika Hrvatske na svojoj Facebook stranici “Pokret protiv siromaštva starijih osoba” pitajući prilično kontroverzno pitanje:

“Čekaju li nas takvi očajnički potezi u skorašnje vrijeme?”

Sindikat se pritom referirao na najavljena poskupljenja struje, što je poseban udarac na umirovljenička kućanstva. Također, u prošloj godini porastao je broj kućanstava kojima je isključena struja zbog neplaćanja računa. Lani ih je bilo 30.776, a godinu dana ranije 27.674, što je povećanje za deset posto.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap