Umirovljenik koji je bacio bombu na djelatnike HEP-a optužen za trostruki pokušaj ubojstva!

Jasmina Grgurić Zanze
31. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenik (71) koji je krajem siječnja ove godine u Pakracu bacio ručnu bombu iz svoje kuće na tri djelatnika HEP-a koja su mu došla isključiti struju dočekao je i DORH-ovu optužnicu. Njome ga se tereti za trostruku pokušaj ubojstva. Nakon incidenta jedan se radnik jedva izborio za život, drugi je teško ozlijeđen, a treći je dobio tjelesne ozlijede.

Ilustracija: Pixabay

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnicu protiv 72-godišnjeg umirovljenika zbog tri pokušaja ubojstva te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Riječ je o umirovljeniku koji je 27. siječnja ove godine u prijepodnevnim satima u Pakracu bacio aktiviranu ručnu bombu na tri djelatnika HEP-a koji su mu došli iskopčati struju. Jednoga je toliko ozlijedio tako da su mu liječnici jedva spasili život, drugi je teško ranjen, a treći je zadobio tjelesne ozlijede.

policia
Novi detalji iz Pakraca: Jedan radnik HEP-a bori se za život, umirovljenik koji je bacio bombu priveden

Okrivljenog 72-godišnjaka tereti se da je 27. siječnja 2021. oko 9,15 sati u Pakracu, nezadovoljan postupanjem radnika jednog trgovačkog društva koji su po nalogu poslodavca došli obustaviti isporuku električne energije kuće u kojoj stanuje, u namjeri da ih liši života, iz svoje kuće bacio u njihovom smjeru ručnu bombu M-75 s koje je prethodno skinuo osigurač tako da je eksplodirala u neposrednoj blizini radnika.

Jedan radnik je zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu te mu je život spašen  pravovremenom liječničkom intervencijom, dok je drugi radnik zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a treći tjelesnu ozljedu.

“Okrivljenika se tereti i da je od točno neutvrđenog dana do 27. siječnja 2021., pribavio i u kući njegova brata držao jednu ručnu bombu M-75 te u svojoj kući držao jednu ručnu bombu M-75 neutvrđenog broja, znajući da je ono zabranjeno Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Optužno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i 27. svibnja 2021. okrivljeniku produljio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od dovršenja kaznenog djela i počinjenja drugog težeg kaznenog djela” – izvijestio je DORH.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap