Novi detalji iz Pakraca: Jedan radnik HEP-a bori se za život, umirovljenik koji je bacio bombu priveden

Josip Mihaljević
27. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Jutros je 71-godišnji umirovljenik bacio bombu na dvojicu radnika Hrvatske elektroprivrede koji su mu došli isključiti struju. Jedan djelatnik HEP-a prošao je s teškim ozljedama i liječnici mu se bore za život.

policia

Foto: Unsplash

71-godišnji umirovljenik Milorad A. jutros je oko 9:20 sati bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Incident se dogodio u Ulici Jana Žiške u Pakracu.

HEP je potvrdio da su ozlijeđeni njihovi djelatnici, 51-godišnji i 52-godišnji muškarac, piše Jutarnji list. Dodali su kako su zgroženi događajem:

“Dana 27. 01. 2021. godine oko 9,15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć. Više informacijama o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao”, napisali su.

Susjeda: “Milorad je bio teže naravi”

Kako piše mojportal.hr, umirovljenik je bombu bacio kada su mu trojica radnika HEP-a pokucali na vrata, a nakon toga se zaključao u kuću. Isti portal neslužbeno doznaje kako je jednom djelatniku HEP-a teško stradala glava i trbuh, a drugi teže ozlijeđeni djelatnik nije u životnoj opasnosti iako je pogođen šrapnelima. Što se tiče trećega, on je prošao bez težih ozljeda, ali je naknadno potražio liječničku pomoć.

Eksplozija se čula u cijelom Pakracu:

policija
Umirovljenik iz Pakraca bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju

“Taman sam primila kvaku kako bi izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kući da vide je l’ ima još bombi i ostalog oružja.

Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No, nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto”, kazala je jedna susjeda.

PU požeško-slavonska objavila je kako je u eksploziji došlo do oštećenja susjednih kuća.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap