Umirovljenik iz Splita već treći put uhvaćen s heroinom

Jasmina Grgurić
22. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Već treći put u tri godine splitska policija uhitila je 59-godišnjeg umirovljenika s drogom. Tvrdi da je droga samo za njegovu uporabu, jer je teški ovisnik koji se pokušao liječiti više puta, ali bezuspješno. Heroin navodno kupuje od 3.000 kuna mirovine, a znatnu količinu, kako kaže, pronašao je njegov pametni pas mješanac.

Foto: Pixabay

Splitska policija uhitila je 59-godišnjeg umirovljenika nakon što su mu u stanu pronašli 21 vrećicu heroina ukupne težine 154,3 grama te digitalnu vagu. Nije mu ovo prvi put. Policija ga je privodila 2019. i 2020. iz istog razloga. Prvi put su mu pronašli 0,6 grama kokaina i 11 smotuljaka s 5,46 grama heroina, a drugi put deset vrećica s 80,24 grama heroina i pet vrećica amfetamina ukupne mase 202,82 grama, piše Dalmatinski portal.

Umirovljenik je policiji 2019. kazao da je droga bila za njegovu upotrebu, a ne prodaju. Kupio ju je za 1.200 kuna dva dana nakon što je primio mirovinu od tri tisuće kuna. Heroin koristi od svoje 33. godine, a kokain rijetko jer je skup. Pokušao se liječiti, ali bez uspjeha.

Umirovljenici stariji od 90 godina završili u bolnici jer su uzimali kokain

Kada je uhićen drugi put zbog puno veće količine droge, rekao je da nije njegova, nego da ju je na Pujankama pronašao njegov pas mješanac koji je “najpametniji na svijetu” pa je tako nanjušio i otkopao drogu.

U grmu je, tvrdi, na 20 centimetara dubine pronašao vreću s heroinom, amfetaminom i vagama. Veliki dio heroina je pošmrkao, priznao je, a namjeravao je to učiniti i ostatkom droge da mu policija nije pokucala na vrata pet dana nakon iznenadnog pronalaska na Pujankama.

Oba slučaja se nalaze u fazi zakazivanja glavne rasprave, a početak suđenja čeka i optužnica za prijetnju. Splitskog umirovljenika terete, naime, da je pred svojom zgradom o zidić razbio dvije pivske boce i zakoračio prema dvojici kojima je priprijetio riječima: ‘Vidite ova dva grla. Time ću vas rasjeć, razrizat ću vas. Ubit ću vas obojicu. Gotovi ste. Moje vrime tek dolazi.’

Jednoj od žrtava je već prijetio i za to je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu, piše Dalmatinski portal.

 

Umirovljenik iz Splita već treći put uhvaćen s heroinom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap