Umirovljenik istrčao čak 23 ultra maratona: “Ništa bez tople čokolade i gumenih bombona”

Josip Mihaljević
6. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

73-godišnji Bill Mitchell jedan je od najizdržljivijih umirovljenika iz Ujedinjenog Kraljevstva. Bivši časnik mornarice i trgovac, a danas fanatični fitnes djed istrčao je čak 23 ultra maratona. Iako je u zlatnim godinama, tvrdi da se nikada nije bolje fizički osjećao nego sada.

penzic

Foto: Bill Mitchell | YouTube screenshot

Bill Mitchell može poslužiti kao inspiracija svim ljudima diljem svijeta. Iako je u poznim godinama, istrčao je 23 ultra maratona, odnosno maratona koji su još duži od standardna 42 kilometra. Samo prošle godine otrčao ih je 18!

Da bi stvar bila još bolja, trčanjem se počeo baviti relativno nedavno, u šezdesetim godinama života.

Tvrdi da je sada u najboljoj životnoj formi tijekom bilo kojeg trenutka u životu, a sve zahvaljujući dijeti koje se strogo pridržava. To će biti dijeta koju bi mnogi od nas odmah podržali, budući da uključuje pregršt tople čokolade i gumenih bombona!

Obični maratoni mu nisu bili dovoljno, a trčanje mu je kao ovisnost. Istrčao je Marathon des Sables čak tri puta – šestodnevni maraton dug zapanjujućih 250 kilometara, po temperaturama koje redovito prelaze 40 Celzijevih stupnjeva.

“Želim probati još ‘teže’ utrke. Razmišljam odraditi jedan maraton u visinama, tipa u Čileu. Okušao bih se i u jednom na arktičkom krugu.

Oduvijek sam volio raditi stvari koje su granično opasne. Pijem vruću čokoladu svaki dan, a na maratone ponesem malu vrećicu gumenih bombona”, ispričao je umirovljenik.

Naravno, nijedna dijeta se ne može bazirati isključivo na ove dvije “namirnice”, ali one dodaju pravi šmek Billovoj priči.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap