Umirovljenik (82) prvi primio novo oxfordsko cjepivo: “Ponosan sam”

Jasmina Grgurić Zanze
4. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Započelo je cijepljenje protiv koronavirusa s novim cjepivom tvrtke AstraZeneca i Sveučilišta Oxford. Prvu dozu primio je 82-godišnji Brian Pinker u oxfordskoj Sveučilišnoj bolnici u 7:30 ujutro po lokalnom vremenu.

Britanski umirovljenik prvi cijepljen novim oxfordskim cjepivom (Snimak zaslona: Sky News)

Velika Britanija prva je u svijetu počela cijepljenje s cjepivom tvrtke AstraZeneca i Sveučilišta Oxford. Prvu dozu primio je 82-godišnji Brian Pinker u oxfordskoj Sveučilišnoj bolnici u 7:30 ujutro po lokalnom vremenu, izvijestio je Sky News.

Ovaj umirovljenik već godinama ide na dijalizu i sada je presretan i ponosan što je cijepljen.

“Jako mi je drago što danas dobivam cjepivo i zaista sam ponosan što je ono izumljeno u Oxfordu. Danas su medicinske sestre, liječnici i osoblje bili sjajni i sada se zaista mogu radovati proslavi 48. godišnjice braka sa suprugom Shirley ove godine”, rekao je Brian.

Umirovljenica Branka prva u Hrvatskoj primila cjepivo: "Jedva čekam vidjeti praunuke"

Podsjetimo, Britanija je prva u svijetu počela s cijepljenjem koristeći cjepivo Pfizera i BioNTecha, a do sada ga je primilo oko milijun Britanaca. Cjepivo Oxford/AstraZenece je jeftinije i može se čuvati u hladnjaku pa ga je lakše transportirati i koristiti.

No, pojavio se novi i zarazniji soj virusa pa je posljednjih tjedana u Britaniji došlo do značajnog porasta broja novozaraženih. Tako je u nedjelju zabilježeno gotovo 55 tisuća novih slučajeva, a ukupno je u zemlji od posljedica covida-19 do sada umrlo više od 75 tisuća ljudi, na drugom mjestu po broju umrlih u Europi, piše Index.

 

Umirovljenik (82) prvi primio novo oxfordsko cjepivo: “Ponosan sam”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap