Umirovljenica Branka prva u Hrvatskoj primila cjepivo: “Jedva čekam vidjeti praunuke”

Jasmina Grgurić Zanze
28. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa jučer su pristigle u županijske Zavode za javno zdravstvo. Prednost imaju osobe smještene u domovima za starije i nemoćne, a prva cijepljena među njima je 81-godišnja korisnica zagrebačkog Doma Trešnjevka, Branka Aničić. Osjeća se, kaže, ponosno, a jedva čeka da napokon zagrli svoje praunuke i vrati se svojim redovnim životnim aktivnostima.

Prva u Hrvatskoj cijepljena 81-godišnja Branka Aničić (Snimak zaslona: Nova TV)

Branka Aničić (81), korisnica zagrebačkog Doma za starije i nemoćne osobe Trešnjevka,  prva je u Hrvatskoj primila cjepivo protiv koronavirusa. Učinila je to jučer pred kamerama u društvu novinara i političara, no to je nije omelo.

Kazala je da joj nije niti malo bilo teško odlučiti da će se prva cijepiti, a jedva čeka vidjeti svoje praunuke, kao i vratiti se svojim redovnim aktivnostima i hobijima od kojih najviše voli nordijsko hodanje, piše Dnevnik.hr.

”Ponosna sam da sam prva i da konačno krećemo u neki normalan život. Cjepivo je došlo brže nego što smo se nadali… Cijepljenje nisam ni osjetila, kao da ništa nije ni bilo” – rekla je Branka.

Cijepljenje je tijekom dana nastavljeno u domovima za starije po županijama.

Manje od 10.000 pristiglih doza namijenjeno je bilo korisnicima domova za starije, zdravstvenim djelatnicima te onima koji brinu o starijim osobama. Cilj je u prvom redu zaštiti one najugroženije, umirovljenike. No, kada je za očekivati idealno očekivanu procijepljenost oko 70 posto stanovništva te hoće li se to uopće dogoditi, još je prerano reći.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap