Umirovljenik (82) ne dopušta da mu izolacija pokvari raspoloženje: Zaplesao s metlom!

Jasmina Grgurić Zanze
24. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Zadržati vedar duh nije lako ni kada je sve kako treba, a kamo li kada nas zadese razne nedaće. Kako se to radi pokazao je jedan 82-godišnji umirovljenik, koji stalno smišlja načine kako zabaviti sebe, a time i druge. Kako živi sam, u izolaciji mu najviše nedostaju prijatelji i obitelj s kojima komunicira putem društvenih mreža.

 

Umirovljenik Frank Cicorelli (82) pravi je veseljak koji voli druženje s prijateljima i obitelji. Kako živi sam u svom domu u američkom gradu Charlotte, upravo mu to u vrijeme izolacije najviše nedostaje, pišu Good News Network.

Žena mu je preminula prije sedam godina, kada je imao 75, a koliko mu nedostaje, najbolje pokazuje njegov Facebook profil na kojemu još uvijek rado dijeli njezine te zajedničke fotografije. Ipak, Frank se ne prepušta tuzi pa za vrijeme izolacije uslijed pandemije svakodnevno smišlja razne kreativne načine kako se zabaviti sam.

Tako je u travnju objavio tri kilometra dugu šetnju po kiši, s kišobranom u ruci.

“Imao sam sreće, nema vjetra… Bez obzira na kišu ili snijeg, treba ići naprijed” – napisao je uz objavu.

Kretanje je dio njegove rutine nakon što mu je ugrađena srčana prijemosnica, a prije četiri godine ozlijedio je i rame. No, uz pomoć redovnih vježbi s trenerom vratio je pokretljivost ramenog zgloba.

“Snima puno fotografija i objavljuje ih na svojoj Facebook stranici. Moj muž, koji je srednjoškolski učitelj, kaže da moj tata provodi više vremena na svom mobitelu od većine tinejdžera!”, rekla je Frankova kći Connie Cicorelli Ricci za GNN.

Ona i suprug žive u predgrađu Philadelphiae, a s Frankom se preko videopoziva čuju i po nekoliko puta tjedno. Ipak, njemu je potrebno više druženja.

Tako je kćer i sina razveselio videom u kojem pleše s metlom na poznati country hit  “Achy Breaky Heart”.

“Moj otac je moj heroj i još uvijek živi svoju životnu vrijednost – iz situacije u kojoj se nalaziš, izvuci ono najbolje”-  kazala je Connie.

Copy link
Powered by Social Snap