Umirovljenik (76) zbog strasti prema kocki napravio očajnički potez

Jasmina Grgurić
24. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Kaznenom progonu zbog strasti prema kocki, koja ga je natjerala da učini veliku glupost, izložio se 76-godišnji umirovljenik s varaždinskog područja. Ovisnost je bila jača, a kako očito više nije imao novca za igre u kockarnici, odlučio se na očajnički čin.

Ilustracija: Unsplash

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je 14. svibnja rješenje o provođenju istrage protiv 76-godišnjaka. Naime, sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo krivotvorenja novca, izvijestio je u srijedu na svojim stranicama DORH.

Postoji sumnja da je umirovljenik u veljači ove godine, u automat klubu u Ludbregu zaposleniku predao lažnu novčanicu od 200 kuna. Tražio je da mu lažnu novčanicu razmijeni u niže iznose kako bi mogao nastaviti s kockom. Pritom je znao da se radi o lažnoj novčanici.

pare
Ovisnik u nekoliko godina ukrao 815.000 kuna umirovljenici, sud naredio da joj mora vratiti 84 kune

Lažnu novčanicu je prokockao putem usitnjenih iznosa, a njegovo nedjelo otkriveno je pregledom nadzornih kamera u automat klubu.

Iako je ovaj umirovljenik možda samo želio umnožiti malenu mirovinu koja mu je nedostatna za život, zbog čega je s vremenom upao u kriminalne radnje, ovisnost o kocki predstavlja ozbiljan problem. Hrvatska tako ima službeno zabilježenih oko 2 posto ovisnika, što nas svrstava u europski vrh. Bit će ih, predviđaju psihijatri, još i više zbog trenutne izolacije. Jedan od glavnih razloga okretanja kocki svakako je egzistencijalna ugroženost. No, kocka svakako nije rješenje, jer će nas sasvim sigurno odvesti ravno u – dug.

 

Umirovljenik (76) zbog strasti prema kocki napravio očajnički potez
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap