Umirovljenik (71) kupovao drogu, a poslije se opravdavao policiji: ‘Radio sam teške poslove osam sati’

Ana Kanazir
20. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Muškarac od 71 godinu je krajem prošle godine u dva navrata naručio amfetamine iz Velike Britanije. Drogu je dobio poštom, a u paketu je bilo 62 tablete. Policiji je rekao kako nije znao da je riječ o drogi, nego da je mislio kako je riječ o tabletama koje će ga izliječiti od depresije i ADHD-a. Dodao je i kako je od tableta uspio raditi osam sati u šumi, pa je mislio kako djeluju na njegova stanja. Ovih dana je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu kojom ga se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a morat će ići i na sud.

Osoba uzima tabletu iz kutije u ruku

Uzimanje lijeka | Foto: Rawpixel

Umirovljenik je s interneta naručio tablete i to dva puta, a kako kaže, mislio je da se radi o nekoj vrsti lijeka za njegova stanja. Osjećao se bolje i mogao je raditi, ali njegovim riječima nisu povjerovali iz Općinskog državnog odvjetništva pa će sada morati odgovarati pred sudom. Naime, optužili su ga da je kupio drogu koju će onda i preprodavati.

70-godišnjaku s područja Koprivnice policija je oduzela dvije pošiljke s amfetaminskim tabletama koje je navodno planirao preprodati.
Neobičan hobi: Koprivnički umirovljenik uhićen zbog ilegalne preprodaje amfetamina

Umirovljenik (71) je naručio amfetamine iz Velike Britanije od neke firme preko mobitela. Kako je objasnio policiji, mislio je da se radi o tabletama koje će mu pomoći s njegovim stanjem, ADHD-om i depresijom, a rekao je i kako nije znao da se radi o drogama. Objasnio je i kako je tablete planirao trošiti do proljeća kada počnu šumski radovi jer se inače ne može fokusirati na takav posao. Dodao je i kako je tablete uzimao po četvrtinu svaki ili svaki drugi dan, kako piše epodravina.hr.

Čini se kako su mu čarobne tablete stvarno pomogle jer je imao volje i elana za rad, a pohvalio se i kako je radio teške poslove osam sati u šumi, dok je prije toga bio bezvoljan. Da stvar bude bolja, ove tablete je naručio u dva navrata, a drugi puta ih je otkrio carinski detektor droga pa je slučaj završio na Općinskom državnom odvjetništvu.

Izjavi da nije znao kako se radi o drogama, Općinsko državno odvjetništvo nije povjerovalo pa je protiv njega podiglo optužnicu kojom ga se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a za svoje radnje će odgovarati pred sudom, piše epodravina.hr. Sličan, a opet različit slučaj se dogodio u siječnju u Koprivnici kada je umirovljenik od 70 godina preprodavao drogu i završio u pritvoru, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap