Umirovljenicu (70) napala i izgrizla dva psa puštena bez nadzora

Jasmina Grgurić Zanze
26. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Sve su češći napadi pasa na starije osobe, ako je suditi prema policijskim izvještajima koji bilježe ovakve slučajeve. Da bi stvar bila gora, ne radi se o lutalicama, nego psima čiji ih neodgovorni vlasnici puštaju bez nadzora. Umirovljenicu u Splitu teško su ozlijedila dva takva psa.

Ilustracija/Pixabay

Prošloga tjedna u popodnevnim satima  u Alkarskoj ulici u Splitu dva psa napala su i izgrizla 70-godišnjakinju. Umirovljenici je zbog teških ozljeda pružena liječnička pomoć. Prema policijskom izvještaju, za sve je kriva neodgovorna vlasnica.

Psi izgrizli 75-ogodišnjakinju na ulici, završila u bolnici s teškim ozljedama

“Utvrđeno je da je vlasnica pasa 46-godišnjakinja kojoj je izdat prekršajni nalog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te se na okolnosti događaja provodi daljnje kriminalističko istraživanje” – izvijestili su iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Navedena zakonska odredba kaže da će se onaj ”tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način s njima loše postupa, kazniti novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 njemačkih maraka, dakle s oko 200 do 800 kuna.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap