Umirovljenička politika: HSU se pohvalio novim članovima, neki došli iz konkurentske stranke

Josip Mihaljević
21. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika danas se pohvalila s jačim “kadrovskim kapacitetima” – stranci su danas pristupili donedavni članovi Stranke umirovljenika koju vodi Lazar Grujić. Novi član HSU-a je i bivši gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

gabricevic lang

Foto: Veselko Gabričević i novi član Želimir Lang | hsu.hr

Hrvatska stranka umirovljenika na čelu s Veselkom Gabričevićem posljednjih se dana hvali s novim članovima. Prije nekoliko dana im je pristupio bivši đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, a danas im se pridružio dio članova zagrebačkog ogranka Stranke umirovljenka koju vodi Lazar Grujić. Među njima je i predsjednik gradske organizacije Želimir Lang, a nekadašnji tajnik Stranke umirovljenika Žarko Delač je još ranije pristupio HSU-u.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite

Gabričević najavio još “zvučnih” imena

HSU je na gradskim razinama uoči lokalnih izbora imao pravu malu dramu s raspuštanjem pojedinih stranačkih organizacija jer su članovi odbili koalirati s HDZ-om, no danas su priopćili kako su se stekli svi uvjeti za osnivanje organizacija HSU-a u četiri gradske četvrti, a uskoro će i izborna skupština gradske organizacije HSU-a Grada Zagreba.

hsu siromaštvo
HSU: Sadašnja formula usklađivanja mirovina vodi umirovljenike u još veće siromaštvo

“Nama su u tijeku izbori temeljnih organizacija i županijskih organizacija. Nama je nedavno pristupila i zadarska županijska organizacija koja je bila u HSU, pa u Stranci umirovljenika, a sada su se vratili u maticu. Imamo isto tako najavu još nekih, da ne kažem, zvučnih imena, ali sačekajmo par dana, oni će se priključiti stranci umirovljenika. Bit će među njima kandidata na sljedećim lokalnim izborima, gospodin Vinković će biti HSU-ov kandidat za gradonačelnika Đakova recimo. Drago mi je da naši novi članovi imaju oko 60 godina ili su još mlađi, to stranci daje perspektivu u budućnosti”, kazao nam je Gabričević.

Gdje je nestala Stranka umirovljenika?

Dakle, Stranka umirovljenika je ostala bez nekoliko ljudi iz gradske organizacije glavnoga grada. Otprilike mjesec dana im ne rade internetske stranice. Provjerili smo s predsjednikom stranke Lazarom Grujićem što se kod njih događa:

“Mi smo u procesu izgradnje nove stranice, a što se tiče situacije u stranci, došlo je do nekih mimoilaženja. No, nismo se ugasili i nećemo se ugasiti. Da, u Zagrebu smo ostali bez par ljudi, ali mi nikoga nismo tjerali na rad i nismo bili zadovoljni njihovim rezultatima. Vrlo brzo ćemo provesti konsolidaciju stranke, a već idućeg mjeseca dogovaramo predstavljanje zajedničke platforme umirovljenika.

Svi akteri su dobrošli, sve umirovljeničke stranke i udruge imaju iste ciljeve i očekujem podršku. Dakle, ljudima koji su iz Stranke umirovljenika otišli želim sve najbolje, neka u Hrvatskoj stranci umirovljenika šire pozitivu i nadam se da će suradnja iz ovih pozicija biti bolja ako već nismo mogli surađivati u stranci.

Najlakše je kritizirati, Stranka umirovljenika ne želi biti faktor koji kritizira nego želimo nuditi rješenja, mi smo za programsku suradnju, a ne asimilaciju u Hrvatsku stranku umirovljenika”, kazao nam je Lazar Grujić.

Umirovljenička politika: HSU se pohvalio novim članovima, neki došli iz konkurentske stranke
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap