Umirovljenici Vesni crvene pelargonije donijele titulu najljepšeg balkona

Jasmina Grgurić
4. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Izbor za najljepši balkon Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin donio je prvo mjesto umirovljenici Vesni Dabović. Za to su zaslužne njezine crvene pelargonije koje sadi i njeguje, a bez nagrada nisu ostali ni drugi stanari s lijepim balkonima kojih u ovoj ustanovi ne nedostaje.

Pobjednički balkon umirovljenice Vesne Foto: Varaždinska županija

Svečanost proglašenja najljepših balkona u Domu za starije i nemoćne osobe ovih je dana donijela nagrade stanarima koji sade i njeguju cvijeće. Prvu nagradu za najljepši balkon osvojila je Vesna Dabović s crvenim pelargonijama o kojima brine. Drugo mjesto osvojili su Dragica Pavlina i Barbara Samardžija, treće bračni par Biserka-Marija i Ivan Runac, četvrto Katica Keretić te peto Dragica Lončar.

Brigom o cvijeću pokazuju mladenačku živost

Od soba u domu napravile su domaće oaze i osjećaju se - baš kao kod kuće

– Čestitam pobjednici, ali i svim drugim korisnicima koji su sudjelovali u ovom izboru koji se održava više od 30 godina. Za mene su svi pobjednici jer su u uređenje balkona i brigu o cvijeću uložili puno truda i ljubavi. Naši umirovljenici podnijeli su iznimno veliki teret u doba pandemije koronavirusa, a upravo brigom o cvijeću i okolišu Doma pokazuju mladenačku poletnost i živost, u čemu svima nama mogu biti primjer – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Foto: Varaždinska županija

Ocjenjivačku komisiju činile su cvjećarica Ana Brdar iz cvjećarnice „Mira“, krajobrazna arhitektica iz Parkova, Viktorija Cikač te Ivana Dreven iz Varaždinskih vijesti.

Teška odluka, jer su svi balkoni lijepi i njegovani

– Odluka je bila teška jer su svi balkoni lijepi i dobro njegovani. Sađeni su u različito vrijeme, ali se vidi briga svih korisnika o cvijeću koje su posadili. Na prvonagrađenom balkonu zasađene su crvene pelargonije, koje su doista bujne i njegovane, tako da smo odlučili nagraditi trud uložen u njihovo održavanje – otkrila je krajobrazna arhitektica Viktorija Cikač.

Foto: Varaždinska županija

Tradicija je nakratko prekinuta prošle godine zbog pandemije, ali i energetske obnove ustanove.

“Nakon godinu i pol bez događanja u Domu, korisnike smo odlučili razveseliti prigodnim programom, nagradama za one koji su najbolje uređivali balkone, a ujedno smo prigodnim darovima zahvalili i članovima Eko grupe koji marljivo koji, već godinama, brinu o uređenju okoliša – rekla je ravnateljica Doma, Vesna Vidović-Oreški.

Umirovljenici Vesni crvene pelargonije donijele titulu najljepšeg balkona
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap